avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de "imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de acord in privinta asta" adica asta este a meu asta este al tau si pa si pusi..,,nu avem copii minori si suntem de acord si cu divortu si sa ne impartim lucrurile ..multumesc mult
Da, divorţul la notar sau la starea civilă este posibil. Actele necesare sunt certificatele de nastere ale sotilor, documentele de identitate, certificatul de casatorie (original si copie legalizata) si o declaratie notariala privind ultima locuinta comuna. Ca termen, de la depunere aveţi 30 de zile să vă gândiţi bine, dacă nu vă răzgândiţi, vi se va elibera certificatul de divorţ.
da. intrebati un notar care sunt costurile.
dupa obtinerea certificatului de divort va puteti partaja bunurile, intrebati la notar cat va costa (sau la mai multi)
pt un partaj in instanta, taxa de timbru e de 3% din valoarea bunurilor de impartit, taxa se poate recupera doar daca apelati la un mediator si apoi depuneti tranzactia incheiata la acesta
am inteles..se poate face un partaj si la notar?
da, de aceea ziceam sa intrebati cat va costa un partaj la notar (tot functie de valoarea bunurilor se plateste)

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)