avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord cu trei copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord cu trei copii

Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia fiind minori (6 ani, 7 ani, 9 ani). Amandoi ne-am inteles asupra partajului si a tutelei. In aceste conditii putem divorta fara avocat?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 19:54, 29 Aprilie 2011
Da, la mediator ori la notar!
Se poate la notar fiind vorba de trei copii minori rezultati in timpul casatoriei?
Nu, cand aveti copii minori nu se poate divorta la notar. Dar puteti incerca sa divortati prin procedura medierii. Orice mediator autorizat, in cond. legii 192/2006, din Tabloul mediatorilor va poate oferi o sedinta de INFORMARE GRATUITA cu privire la mediere si va puteti solutiona printr-un acord toate problemele cu privire la divort, copii si partaj.


Dispozitii speciale privind conflictele de familie
ART. 64
(1) Pot fi rezolvate prin mediere neîntelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la întretinerea copiilor, precum si orice alte neîntelegeri care apar în raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Întelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
ART. 65
Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va încuraja parintii sa se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia în fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.
ART. 66
(1) Înainte de încheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii, mediatorul va depune toate diligentele pentru a verifica daca între parti exista o relatie abuziva ori violenta, iar efectele unei astfel de situatii sunt de natura sa influenteze medierea si va decide daca, în asemenea circumstante, solutionarea prin mediere este potrivita. Dispozitiile art. 54 sunt
aplicabile în mod corespunzator.
(2) Daca, în cursul medierii, mediatorul ia cunostinta de existenta unor fapte ce pun în pericol cresterea sau dezvoltarea normala a copilului ori prejudiciaza grav interesul superior al acestuia, este obligat sa sesizeze autoritatea competenta.
Astfel ca in urma incheierii unui Acord de mediere depus in instanta, instanta va pronunta sentinta in conformitate cu intelegerea d-voastra din acord fara termene, fara martori, etc.
Totodata, prin mediere se poate solutiona si partajul, putand beneficia astfel de
ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.


Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
puteti divorta prin acord in instanta. ar fi bine ca cererea sa va fie redactata totusi, de un avocat.
partajul il veti face dupa divort, puteti partaja la notar sau in instanta. interesati-va de costuri la un notar. pt un partaj in instanta, taxa de timbru e 3% din valoarea bunurilor ce se impart, insa taxa se restituie daca incheiati un acord de mediere, cum v-a explicat d-na Cristea mai sus.
Incercati la mediator, asa cum va sfatuit si colegul meu.

Alte discuții în legătură

Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna marinescucorneliu marinescucorneliu buna ziua, sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) ... (vezi toată discuția)
Divort rmm rmm Buna ziua, Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)