avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare

buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte etc...mentionez ca sotul si sotia nu mai au nici o cale de impacare..mutulmesc..PS.ma intereseaza cam cat costa un divort...
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
alex83, utilizator
Casatoria se poate la notar sau la ofiterul de stare civila, doar daca sotii au ajuns la un acord in privinta divortului. In caz contrar va trebui depusa cererea de divort in instanta. De asemenea sotii pot divorta prin acord si in fata instantei. Costurile difera in functie de modalitatea aleasa.
..numai in instanta se poate...sau si la un mediator sau notar..?
Doamna Avocat a fost destul de clară. Se poate la instanță, la notar sau la ofițerul de stare civilă (cu privire la divorț). Partajul numai la notar sau în instanță. Cea mai bună soluție: La notar, atât cu privire la divorț cât și la partaj.
Daca va intelegeti se poate la notar daca nu va intelegeti pe culpa in desfacerea casatoriei sau pe impartirea bunurilor la partaj singura varianta este instanta.
Divortul si partajul se poate si prin mediere iar ca si costuri sunt mult mai mici decat la notar. Pe langa costuri e vorba si de timpul pe care il acorda un mediator unei sedinte de mediere in divort cu partaj. Notarul nu are 3-4 ore la dispozitie ptr un divort cu partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)