avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune

Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la bucatarie s-a infundat, asociatia cu greu a reusit sa il convinga sa permita accesul instalatorilor sa desfunde teava, demers inutil de altfel. Din pacate problema nu se poate rezolva cu desfundatul ci este nevoie sa fie schimbat cotul, iar accesul se poate face doar din apartamentul vecinului de la parter. Pe la subsolul blocului nu se poate inlocui deoarece accesul este foarte dificil iar vecinul nu permite asociatiei sa intre in apartament sa sparga la bucutarie pentru inlocuirea cotului. Desi stau la etajul III am avut surpriza sa imi fie inundata bucatarie cu apa care a iesit din chiuveta.
Conform Legii nr. 230/2007 vecinul impiedica cu buna-stiinta folosirea normala a cladirii de locuit creandu-ne prejudicii la toti vecini care stau deasupra lui. Se pare ca nu il intereseaza sanctiunile care ii pot fi aplicate si nici faptul ca este obligat sa permita accesul.
Cred ca solutia ar fi formularea unei plangeri penale impotriva acestuia pentru faptul ca nu permite accesul dar din pacate solutionarea plangerii dureaza. Daca cunoasteti o alta solutie mai rapida pentru a-l putea obliga sa permita accesul si daca as putea face eu ceva in privinta asta ca asociatia de proprietari a tot incercat fara succes. Intentionez sa notific asociatia ca problema persista si nu s-a rezolvat dupa desfundarea tevii.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
adiushu, utilizator
Cel mai recent răspuns: steefanel , utilizator 20:21, 18 Aprilie 2011
1-Formularea de eventuala actiune penala ,conduce la consum nervos ,timp irosit fara garantare solutie favorabila dvs
2-Art 15 din L nr 230/2007
Cu un preaviz de 5 zile ,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau ori in spatiul sau al unui delegat al asociatiei ,
atunci cand este necesar sa se inspecteze,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu .Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

Tehnic vorbind proprietarul de la parter are dreptate, si dvs recunoasteti precizand "deoarece accesul este foarte dificil"--dar nu imposibil,mai ales ca fiind vorba despre cot de legatura intre instalatie parte verticala si orizontala ,una dintre imbinari acea orizontala numai din subsol se poate realiza
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Ar fii oportuna notificare d-voastra catre asociatia de proprietari in sensul mentionat, apoi, in urma acestei notificari asociatia sa-i ceara din nou vecinului accesul in apartament pt. schimbarea tevii. Legea spune ca este obligat sa permita accesul reprezentantului asociatiei de proprietari, dar nu si ca ii puteti viola domiciliul.
Refuzul lui de a va permite accesul nu este o infractiune, dar poate fi considerata o fapta cauzatoare de prejudicii, in conditiile in care este imposibila schimbarea tevii intr-o alta maniera. Nu uitati ca ii poate fi creat si lui un prejudiciu (spargerea peretelui, a faiantei sau gresiei etc) , asa incat trebuie sa fiti sigura ca numai si numai de la acest vecin din casa se poate face reparatia.

Succes!
Toti cei 4 vecini de deasupra lui suntem dispusi sa suportam toate cheltuielile necesare pentru refacerea bucatariei, mai ales ca nu are nici un fel de imbunatatiri (gresie, faianta etc) deci din punctul meu de vedere el nu va suferi nici un prejudiciu. Accesul de la subsol este mai mult decat dificil. Nu se poate intra decat ''mergand pe coate'' deci posibilitatea de a schimba ceva acolo e aproape inexistenta.
Daca nu vrea sa va permita accesul, studiati, impreuna cu un instalator si cu presedintele asociatiei, administratorul, posibilitatea de a face un by-pass de la subsol la et 1...
Solutia propusa de dna moderator ,conduce tot la varianta de lucru din subsol,unde de fapt exista atat conducta generala de alimentare apa si acea de scurgere generala
Tehnic vorbind ,materialele actuale care inlocuesc foarte bine instalatiile mai vechi ,
permit cu usurinta modificarea,inlocuirea partilor comune,inclusiv imbunatairea parametrilor de preluare si scurgere dejectii ,existand o gama variata de coturi

Alte discuții în legătură

Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)
Modificarea coloanei de scurgere Larrry Larrry Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1 si intr-un singur an (de cand locuiesc aici) mi-a refulat apa de la bucatarie de cel putin 5 ori, si ... (vezi toată discuția)