avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scurgerea infundata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scurgerea infundata

ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie toata mizeria a venit la mine cind am apelat la PRESEDINTE si ADMINISTRATORUL ASOCIATIEI sa vina sa ea masuri ca cei de sus arunca mizerie a zis ca ea nu are treaba cu interiorul e proprietate privata.
STAU la etaj unul jos la parter e un magazin de haine daca nu sint acasa si apa se prelinge in magazin ma da aia in judecata sa ii platesc pagubele atunci cum procedez reclam asociatia la primarie.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 23:46, 4 Ianuarie 2012
eu cred ca ar fi bine sa luati masuri sa desfundati tevile pt ca daca cei de sus nu au probleme inseamna ca la dumneavoastra e infundat. Din cate stiu asociatia intr-adevar nu are obligatii in acest sens.
Dati citirea apometrelor la asociatie ca sa stie administratorul cat consum sa va repartizeze pe liste, dar asta nu are legatura cu infundarea chiuvetei dv.
Chemati un instalator sa bage "sarpele" pe conducta de scurgere de la dv.
Daca ar fi infundata coloana comuna, atunci si ceilalti locatari de mai sus ar fi afectati.
CONFORM legii asocitia ce drepturi are de a intra in casa si in caz de o problema cind se infunda scurgerea se duce mai departe la vecinul de jos apa ala poate sa ma dea in judecata si asociatia nu are nici o treaba.
MI sa desfundat scurgerea si in caz ca ma inund din nou ce fac daca aia arunca gunoaie si in situatia asta cui ma adresez sa se ea masuri.
Ei nu arunca, daca arunca, gunoaie pe teava dv. indarat, ci le arunca pe teava verticala.
Daca aceasta teava ar fi infundata de aceste gunoaie, apa ar defula si la ei in chiuveta, nu numai la dv.

Incercati intai sa va desfundati teava din apartamentul dv....si apoi, daca lucrurile nu se aranjeaza, de-abia atunci puteti sesiza conducerea asociatiei sa vina in apartamentul dv. cu un instalator si sa constate ca e o problema de teava comuna.
d-na amalia65 are dreptate , daca coloana de scurgere verticala , comuna , se infunda ( sau este strangulata cu dapuneri in timp de grasimi , zat de cafea sau mai grav cand uni locatari monteaza masini de spalat in bucatarii ,scame impreuna cu grasimi ) apa (mizeriile )refuleaza numai la etajul imediat urmator si numai la coloana respectiva deci numai in apartamentul respectiv (nu are cum sa refuleze de la scurgerea proprie ci numai eventual nu se scurge din ghiuveta proprie ). Find coloana comuna este raspunderea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament ... Beja Beja Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament situat la etajul unu. Scurgerea de la bucătărie s-a înfundat cel mai posibil între mine și ... (vezi toată discuția)