Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot renunta la recurs?

Intr-un dosar avand ca obiect actiune in constatare am avut calitatea de parat. Instanta de judecata a dat castig de cauza reclamantului, motiv pentru care am facut recurs. In acest moment as dori sa renunt la recurs. Mentionez ca am fost deja citata pentru primul termen. Mai pot renunta?
da, puteti sa renuntati la recurs. faceti o cerere in acest sens si trimiteti-o la instanta prin fax, posta sau personal la termenul de judecata.
Conform art. 246 cod de procedura civila, reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata poate interveni in orice moment al judecatii si orice fel de proces civil. Cu toate acestea, daca intervine dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, paratul poate cere instantei ca reclamantul sa plateasca cheltuielile de judecata. In mod normal cel care pierde procesul este obligat la plata acestor cheltuieli.
Ca act juridic, renuntarea la judecata este un act unilateral de vointa, de aceea trebuie sa fie neconditionat si trebuie sa fie facut de o persoana care are capacitate deplina de exercitiu.
Astfel, în conformitate cu dispozitiile art. 3854 alin.2 C.pr.pen. comb. cu art. 368 alin. 1 C.pr.pen., pâna la expirarea termenului de declarare pot renunta la recurs, iar în conformitate cu disp. art. 3854 alin.2 C.pr.pen. comb. cu art. 368 alin. 1 C.pr.pen. pâna la închiderea dezbaterilor pot retrage aceasta cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata EUlavy EUlavy Poate reclamatul sa renunte la judecata in ziua pronuntarii solutiei in dosarul civil? (vezi toată discuția)