avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat

cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza?
Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 27 Mai 2008
se face o cerere de renuntare la judecata in conformitate cu prev art. 246 /cod proc civ
(1) Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
(2) Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
(3) Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
(4) Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

cand este cazul 1 si cand este cazul 3?
daca au fost 3 amanari , o eroare de citare si o cerere de chemare in garantie mai pot sa renunt fara sa fiu pus la plata?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
lili5, utilizator
Renunţarea la judecată poate fi făcută oricând în cursul judecăţii, atât în faţa primei instanţe, cât şi în apel sau în recurs . Totuşi, în funcţie de momentul procesual în care intervine renunţarea la judecată, condiţiile în care va opera aceasta sunt diferite. Astfel:
- dacă reclamantul renunţă la judecată între momentul depunerii cererii de chemare în judecată şi momentul comunicării acesteia către pârât, renunţarea va produce efecte depline, fără a fi necesar consimţământul pârâtului şi fără ca reclamantul să fie obligat la plata cheltuielilor de judecată ;
- dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa il va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată (art.246 alin.3 C.proc.civ.) ;
- dacă s-a intrat în dezbaterea fondului ,renunţarea la judecată nu se poate face decât cu învoirea pârâtului .
Instanţa de judecată nu poate lua act de renunţarea reclamantului, intervenită după începerea dezbaterilor, decât dacă pârâtul consimte, întrucât încheierea dată cu nerespectarea acestei condiţii va fi supusă căilor legale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)