avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... emailuri ciudate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

emailuri ciudate

buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ucisi,si ma roaga sa imi deschid un cont ca sa poata transfera banii din contul ei in contul meu ,apoi sa ii trimit o parte din ei ca sa poata veni in Romania sa faca afaceri eu alegindu-ma cu 15% din suma de transfer daca o ajut,mi-a dat datele bancii,nr de cont suma de bani care trebuiesc transferati si numele ofiterului de transfer cu care sa iau legatura ,sau sa ii trimit datele mele si ale contului ca sa poata transfera banii,toate datele despre banca cu care trebuie sa iau legatura corespund mai putin nr de telefon [este asemanator doar in afara de ultimile 3 cifre].Ca totul este fals mi-am dat seama de mult deoarece am mai primit astfel de emailuri cu nume si sume de bani diferite,ce nu inteleg eu este scopul acestor persoane,ce urmaresc de fapt,sa afle datele tale de nastere,adresa etc ,pentru a le folosi in cine stie ce scopuri?nu inteleg scopul,nu inteleg de unde au adresa mea de email,daca cineva imi poate explica m-as bucura.
Va multumesc si va doresc o zi placuta
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 10:33, 16 Septembrie 2011
v-ati logat probabil cu adresa dvs de email pe diferite situri, sau adresa e publica..
scopurile sunt diferite... fie de inselaciune a dvs , fie de spalare de bani, fie de fraudarea contului bancar.. nu mai conteaza, nu le luati in seama si gata
e o veche schema de inselatorie, a facut victime si mai face pe tot globul. cel mai simplu e sa bifati ca spam acea adresa de email si sa le ignorati. scopul lor e clar : inselatorie.
scam asa se numeste. scammeri (ciorditori de date confidentiale) .Eu am raspuns la acest mail.L-am tinut de vorba cale de vreo 10 mailuri.L-am invartit.L-am sucit.pana la urma a recunoscut ca vrea copia (si color auzi? ) dupa buletin ca cica sa imi livreze banii.
Sunt vechi trucurile aste.Dar.... atentie la cele noi. Sunt atat de bine gandite incat si cel mai bun poate pica . deci verificati si iarasi verificati.
Trucul asta functioneaza inca de pe vremea cand posta era transmisa cu poneiul :)

Adresa de e-mail o are dintr-o "baza de date" (database). De fiecare data cand adresa de e-mail este folosita pentru a creea un cont pentru un site, in spate este stocata intr-o baza de data. Unii fac bani foarte frumosi prin vanzarea acestora. E-mail-ul este trimis la toti din baza de date, sau poate fi trimis utilizand un programel care sa genereze atomat e-mail-uri.

De obicei, modul de operare este unul destul de simplu. Multe persoane din suspiciune vor crea conturi noi bancare pentru a raspunde solicitarii, deci deobicei conturile propii sunt in siguranta. La un momentdat se cer banii necesari pentru a mitui pe cineva acolo (2000 / 3000 etc de dolari) care sa faciliteza transferul sumei mari de bani fara platirea taxelor, comisioanelor sau cine stie ce altceva. Pentru ca suma de 15% din total promisa pentru ajutor este deobicei subtantiala (in unele cazuri se ridica si la milione de dolari), oamenii se gandesc ca sacrificiul a doua, trei mii este justificat. Depun banii in cont si PUF.. dispar :)
am si eu un mail, aceasi poveste, ca este din senegal, acum intr.o tabara de refugiati...bani mosteniti de la parintii.... tot asa, ca imi da un comision.. ca o sa vina in romania...

am banuit ca e ceva putreb inca de prima data, dar i.am raspuns din curiozitate. imi cerea copie dupa CI + datele de cont.
dupa Ip de unde venea mailul am gasit o persoana de undeva din california.
am facut un prt scr la zona aia din google maps si i.am trimis in loc de CI.
nu a mai zis nimic apoi.

PS. la mine era de sex masculin persona, mi.a trimis si vro 2 foto. desdemon era numele folosit.

Alte discuții în legătură

Transfer bancar internațional din senegal Giulio 71 Giulio 71 Aș vrea să știu dacă se poate transfera banii de pe un Card Visa pe numele meu deschis de o (cunoștință) în Senegal direct în contul meu deschis la o ... (vezi toată discuția)
Transferea unei sume mari de bani dintr-un cont strain in contul personal, implica ilegalitati ? DeeaWL DeeaWL Buna ziua, am de curand o mare intrebare. Cineva m-a rugat sa ii transfer o suma mare de bani (vorbim de mil de dolari) din contul sau (banii depusi sunt ... (vezi toată discuția)
Emailuri stresante atraction atraction Buna seara am si eu 2 probleme,inainte primeam emailuri de la diverse persoane care se dadeau drept fete din senegal,ca au milioane de dolari in banca sa le ... (vezi toată discuția)