avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... emailuri stresante
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

emailuri stresante

Buna seara am si eu 2 probleme,inainte primeam emailuri de la diverse persoane care se dadeau drept fete din senegal,ca au milioane de dolari in banca sa le ajut sa ii transfere in contul meu si sa ii fac chemare in tara si imi da 23-30% din suma,acum primesc emailuri de la un asazis bancher din africa care la fel imi cere copie dupa cartea mea de identitate si mai multe detalii ca sa transfere bani in contul meu si imi da 45% din suma.Ce pot face sa scap de astfel de emailuri,cui sa ma adresez.
2.Am cumparat acum citva timp de pe un site din china citeva lucruri in valoare de 2500 dolari cu toate taxele incluse,le-am primit[mai putin citeva obiecte in valoare de 13 dolari,acum nu mai raspunde nimeni cind ii contactez] in 15 zile asa cum mi-au spus dar tot asa mi-au cerut o copie dupa carte identitate si alte detalii,si stau cu teama ca s-ar putea folosi de datele mele desi nu stiu cum i-ar ajuta o copie de CI.
Sa stau linistit sau ma pot trezi cu cine stie ce probleme?Sa fac o plingere?Unde?
Astept sfaturi.
Multumesc din suflet celor care imi pot raspunde.
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 19:51, 23 Februarie 2012
Si eu am primit multe e_mailuri din toata africa si de prin sudul continentului american.

Daca aveti o paguba de 13 euro este cam mare deranjul sa le mai comunicati ceva.
Nu prea ar trebui sa stati linistit...
In primul caz toate aceste email-uri duc la furt de indentitate.
Acelasi lucru se poate intampla si in al 2-lea caz.... cu o exceptie... cum ati achitat? .... daca online... atunci aveti toate sansele sa fie vorba si de furt de indentitate si de o eventuala clonare a datelor bancare...
Ma indoiesc ca la 2500 de dolari... acestia nu va raspundeau la telefon pentru 13... stiau ca nu o sa faceti nimic pentru acesta suma.
Mai pe scurt..."atentie la card / cont" !
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emailuri ciudate atraction atraction buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ... (vezi toată discuția)
Credit la banca - furt de indentitate cristianamada cristianamada Buna ziua, vreau sa va prezint situatia mea, poate imi puteti da cateva sfaturi. In anul 2006, la o vizita normala la banca unde aveam deschis un cont (BCR), ... (vezi toată discuția)
Faliment ONU EMIL ONU EMIL Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in ... (vezi toată discuția)