avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transferea unei sume mari de bani dintr-un cont strain ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transferea unei sume mari de bani dintr-un cont strain in contul personal, implica ilegalitati ?

Buna ziua, am de curand o mare intrebare. Cineva m-a rugat sa ii transfer o suma mare de bani (vorbim de mil de dolari) din contul sau (banii depusi sunt depozitati de parintele decedat, pers in cauza este ofrana) in contul meu personal, pentru a o ajuta. Persoana este refugiata si nu are voie sa scoata acei bani.
Am dat mai multe detalii, in caz ca ajuta in vederea unei perspective mai amanuntite.
Am mai multe intrebari legate de acest subiect.
1. Se poate face aceasta tranzactie legal ? Din cate stiu, nu sunt acceptate transfere mari de bani.
2. Imi puteti oferi o definitie cat mai exacta a acestei expresii "foreign partener" ? Stiu ce inseamna insa sunt sigura ca in termeni oficiali are un anume inteles. Mi s-a precizat ca spun bancii de unde se face transferul ca sunt "foreign partener" si doresc sa inteleg pe deplin cu ce ma confrunt.
3. Se face acte in momentul tranferului ?
Apreciez foarte mult ajutorul dumneavoastra.
Si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, sunt noua pe forum si aici mi s-a parut adecvat.
O zi frumoasa si sper sa ma lamuriti!
Cel mai recent răspuns: DeeaWL , utilizator 12:25, 9 Aprilie 2013
Nu mai bagati in seama astfel de mesaje primite pe mail, astfel de situatii in realitate nu exista, sunt numai scam-uri.
[ link extern ]
Nu este spam, comunic cu persoana respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,

Este o teapa.
Evident ca teparii raspund celor care se agata de undita aruncata de ei.

Ascultati sfaturile noastre si uitati de mirajul unor bani obtinuti usor. Nu exista asa ceva decat in povesti.
Deci.. cineva care are bani in cont.. multe milioane de dolari depuse de tata decedat ( sper c-a depus inainte sa decedeze, nu dupa)- i-a depus in contul baiatului ( parca presimtea ca moare :)).. baiatul nu poate retrage suma de bani ( ce interes ai sa retragi o suma mare de bani cand ai putea s-o pastrezi sau sa platesti cu un instrument de plata ?)- deci nu-i poate retrage, dar poate dispune de ei si v-a gasit tocmai pe dvs sa va transfere.. sa faceti ce cu ei ? , sa-i retrageti si sa ii dati in valiza ?
Cati ani aveti ?
Daca banii exista, se prea poate sa fie vb de spalare de bani, dar eu nu cred ca exista. Oricum ar fi, tot schema frauduloasa e ( scam)

Daca era spam imi dadeam seama, am mai primit. Insa va spun ca nu este vorba de aceasta data. Eu doresc doar sa stiu practic raspunsul acelor intrebari, ma intereseaza concluzia din punct de vedere legal, nu presupuneri despre cine ar putea sau nu fi pers respectiva. In sensul ca eu nu am parte de nici un castig din acesti bani, e doar un ajutor, iar datele despre situatia de orfan sunt foarte exacte si clare din punct de vedere legal. Situatia este cat se poate de reala, insa nu stiu in ce masura se poate face acest transfer complet sau care sunt conditiile legale pentru acesta. De aceea va rog sa ma ajutati cu cateva impresi juridice daca cunoasteti. Multumesc mult pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Emailuri ciudate atraction atraction buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ... (vezi toată discuția)
Extragere bani din cont tomy132000 tomy132000 o cunostiinta de a mea care a efectuat mai multe tranzactii cu terenuri vrea sa transfere banii din contul sau in alt cont la alta banca pe numele ... (vezi toată discuția)
Mail ciudat LuminitaCamelia LuminitaCamelia Buna ziua Am primit urmatorul mail si nu stiu despre ce este vorba: \\"Stimate domnule/doamna, conform legii UI (Utilizatorilor de Internet) aprobata ... (vezi toată discuția)