Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare domiciliu

Buna ziua.

S-a pronuntat divortul prin acordul partilor, dar inca nu s-a primit hotararea.Mama impreuna cu cel mic vor sa se mute in alt oras (la parintii ei).Ce poate face sa primeasca hotararea la noua adresa si ce se intampla in caz ca sotul face recurs la hotarare cu privire la incredintarea copilului (el a fost la acord sa fie lasat mamei dar mama se teme ca daca va pleca el va ataca hotararea.)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ancutica , utilizator 13:02, 5 Aprilie 2011
cel mai indicat ar fi sa astepte la domiciliu indicat in cererea de chemare in judecata comunicarea sentintei.
Multumesc frumos...ii e greu prietenei mele sa mai stea la un loc cu fostul sot dar asta e...poate vine mai repede hotararea.
poate afla de pe portalul instantei daca tatal ataca hotararea, sa verifice din cand in cand
portal.just.ro
A mai aparut o problema...prietena mea a fost la arhiva si a luat hotararea...i-a si legalizat-o...dar la sfarsitul hotararii scrie definitiva si irevocabila in ce priveste divortul.Si atat.Nu mai scrie de nici o cale de atac cu privire la cererile accesorii (incredintare minor...).Se poate asa?
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ancutica, utilizator
e definitiva si irevocabila pe divort, celelalte aspecte..incredintare copil, purtare nume, pensie, sunt atacabile... chiar nu stiu de ce nu scrie.
daca nu e ceva ce nu-i convine in hotarare, s-o lase asa

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un copil minor rocco99 rocco99 Buna ziua, Tocmai ce divortez in baza noii legi modificate, prin acordul partilor cu copil minor (18 luni). Intrebarea mea este: mama mea poate iesi din tara ... (vezi toată discuția)
Divort, interpretare solutie berciumihaela berciumihaela buna ziua, va rog sa/mi traduceti si mie acest paragraf Ora estimata: 08:30 Complet: C1 MF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite ... (vezi toată discuția)
Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)