avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

conventii civile

Buna ziua
M-ar interesa sa stiu daca la contractele civile sau conventiile civile incheiate la FINANTE se retine doar 16% impozit sau si celelalte contributii.
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 23:06, 8 Aprilie 2011
Eu am asociatii de proprietari la care am persoane cu conventie, si se retine cas salariat, somaj salariat (doar in cazul in care nu este pensionar) si impozit, dar toate se retin din brut, inclusiv impozitul.
geostel a scris:

Buna ziua
M-ar interesa sa stiu daca la contractele civile sau conventiile civile incheiate la FINANTE se retine doar 16% impozit sau si celelalte contributii.

Cum adica incheiate la FINANTE ?
este vorba de acel formular 020 in care se evidentieaza impozitul din coventii civile sau contracte civile
Formularul 020 se depune la administratia de care apartii cu domiciliul numai in situatia in care venitul retinut la sursa este de 10%.
Impozitul de 16% reprezinta impozit final, iar pentru acesta nu exista obligativitate de inregistrare la adm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii sociale conventie civila cristian_conea cristian_conea Buna ziua, La asociatia la care sunt administrator, toti (adm, pres, fem serv) suntem cu conventii civile. Se pare ca de la 10 sept.trebuie sa platim 10,5% la ... (vezi toată discuția)
Cum pot angaja personal pt. 20 zile? iuli-ana iuli-ana voi avea o lucrare de executat pe firma pt. care imi trebuie muncitori necalificati pentru 20 zile, nu vreau sa le fac contract de munca pt. aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din conventii civile Atonn Atonn Buna ziua! Pentru pensionarii care obtin venituri din prestari de servicii in baza conventiilor civile , ce impozite se calculeaza si cum? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)