avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna

sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective!
vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint singur
care ar fii pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a da societ. de asig in judecata si ce sanse as avea in fata unui avocat al apararii?
Cel mai recent răspuns: trust.2003 , utilizator 00:12, 20 Aprilie 2011
va folositi de art 36 din ordinul CSA 5/2010 :
Art. 36. — (1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
(2) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.
(3) Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 10 zile de la data avizarii daunei.
(4) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie sa notifice partii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.
(5) Asiguratorul RCA este obligat sa elibereze asiguratului/utilizatorului, in termen de 15 zile de la inregistrarea solicitarii acestuia, un certificat privind daunele inregistrate, pe parcursul ultimilor 5 ani de relatii contractuale, sau absenta acestor daune.
Art. 37. — Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de intarziere.


Inainte de a lua decizia de a da in judecata societatea de asigurari incercati sa stabiliti o invitatie la conciliere, poate se rezolva problema amiabil. Este destul de dificil sa va reprezentati singur intr-un proces cu asiguratorul respectiv , spun asta pentru ca avocatii ce ii reprezinta au o mare experienta in domeniu. Sfatul meu este sa va angajati un avocat specializat pe daune auto.
In afara de conciliere mai este nevoie si de o reclamatie la CSA. Concilierea si reclamatia sunt documente pe care vi le va cere instanta. Sfatul meu este sa va angajati un avocat specializat pe daune din asigurari pt a putea contracara forta juristilor asiguratorului.
De ce sa fie nevoie de o reclamatie la CSA? Majoritatea raspunsurilor sunt in favoarea asiguratorului plus ca mai pierdem 30 zile cu raspunsul. Procesul intentat este unul de pretentii in care doar concilierea directa este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)