avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... bcr asigurari, neplata la 3 luni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

bcr asigurari, neplata la 3 luni

buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost lovit in spate de o dacie papuc eu avnd un renault megane cu numarul AG 13 XXA ,si pana in momentul de fata sunt aproape 6 luni de cand nu am primit nici un raspuns ,ba mai mult este vorba de o suma foarte mica,in jur de 20 si ceva de milioane. m au trimis am facut si cont in banca pentru a mi efectua plata si nimic... AS DORII SI EU UN RASPUNS CU CE ESTE DE FACUT.NUMARUL DOSARULUI ESTE..RCA-AG-100016-12. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 23:57, 10 Iunie 2012
Art. 36. din Ordinul CSA 5/2010 — (1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
(2) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.
(3) Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 10 zile de la data avizarii daunei.
(4) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie sa notifice partii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.

(5) Asiguratorul RCA este obligat sa elibereze asiguratului/utilizatorului, in termen de 15 zile de la inregistrarea solicitarii acestuia, un certificat privind daunele inregistrate, pe parcursul ultimilor 5 ani de relatii contractuale, sau absenta acestor daune.
Art. 37. — Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de intarziere.

Reveniti cu adresa catre asigurator prin care solicitati sa va comunice stadiul doarului de daune si daca raspunsul este in sensul ca dosarul este in lucru...formulati o invitatie la conciliere directa, iar daca nu vor da curs acestei solicitari, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata
Aplicabil in cazul dumneavoastra este Ordinul CSA 14/2011. Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca asiguratorul trebuia sa va plateasca despagubirea in termen de maxim 10 zile din momentul in care ati completat dosarul de dauna. Pentru fiecare zi de intarziere va datoreaza penalitati de 0,2% din despagubire.
Aveti dreptul sa demarati procedura litigioasa impotriva asiguratorului, precum si sa faceti o reclamatie la CSA (Comisia de Supraveghere a Asiguratorului). Va recomand sa va adresati unui avocat care sa va ajute in demersurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)