avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum pot ataca raportul de expertiza?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum pot ataca raportul de expertiza?

Buna seara,
Vreau sa stiu si eu cum as putea ataca paragrafu de mai jos, deoarece descrierea facuta nu coincide cu ce s-a intamplat in totalitate ( nu m-am lovit eu de masina ei, ci ea a intrat in mine, eu nu o puteam observa deoarece ma uitam in directia opusa si plus de asta nu s-a precizat legea care a incalcat-o)?
"Conducatorul auto, X, putea evita producerea accidentului daca ar fi acordat prioritate de trecerea pietonului angajat in traversarea regulamentara a carosabilului, prin loc marcat si semnalizat cu indicatoare "trecere pietoni", la culoarea verde a semaforului electric.
Chiar daca victima s-a lovit de aripa stanga fata a autoturismului, aceasta nu avea nicio obligatie legala de a se opri din traversare. De astfel, in timpul calculat de 0,60 secunde in care victima si conducatoarea auto s-au putut observa reciproc, oprirea victimei de la viteza vv=1,83m/s ar presupune ca aceasta sa se fi asteptat la un pericol, lucru care nu s-a intamplat datorita traversarii care s-a produs regulamentar.
Obligatia de a opri inainte de marcajul "trecere pietoni" revenea conducatoarei auto care trebuia sa opreasca autoturismul in cei 6,67m-8,334m pe care i-a parcurs din momentul observarii victimei si pana la impact, mai ales ca victima traversase deja 4 benzi ale sensului de deplasare a autoturismului.
Astfel, X, a incalcat prevederile art1 si ale art 135 lit. h) din Regulamentul pentru aplicare OUG 195/2002, incalcare care a condus la producerea accidentului."
Multumesc anticipat!
Alexandra Defta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 25 Aprilie 2011
Aveti posibilitatea legala sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza.
Instanta va aprecia asupra concludentei acestora si va dispune in consecinta,daca expertul va raspunde la acestea.
Aveti,o a doua posibilitate sa solicitati o noua expertiza efectuata de alti experti.
Recomandarea este sa angajati un expert-parte care sa va ajute in formularea obiectiunilor si eventual sa formuleze obiectivele unei noi expertize.
Expertul-parte va depune coraport de expertiza la expertiza care va fi administrata,in cazul in care vi s-ar admite de catre instanta efectuarea unei noi expertize
Numai din cele prezentate am constatat ca in raportul de expertiza exista contradictii. Formulati obiectiuni si solicitati admiterea efectuarii unei noi expertize.
Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii expertiza flavianda flavianda Sunt nedumerit cu privire la expertiza unui accident soldat cu decesul pietonului ce traversa regulamentar pe zebra. In cuprinsul expertizei se spune ca ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)