avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu deces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu deces

va salut
sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am lovit o batranica care trecea strada prin fata unui tractor oprit si printr-un loc nepermis;am acrosat-o cu partea dreapta a masinii mai exact cu oglinda si marginea de jos a parbrizului in care a dat cu capul,tin sa mentionez ca nu bausem alcool fapt dovedit prin probe de sange si aparatul etilotest, si nu aveam nici mai mult de 45 km/h. Dupa cateva zile la spital batranica a decedat din cauza unui accident vascular la cap din cauza accidentului....ce credeti ca se poate intampla??? Vinovatul sunt eu??? E culpa comuna??? VA MULTUMESC !!!
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
ContSters252762, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:31, 19 Mai 2012
Se va efectua o experiză în cauză, la care vă sugerez să participaţi cu un expert parte.
Este o probă foarte importantă, în baza căreia se va stabili gradu de vinovăţie al dvs.
acum 2 zile am fost chemat la politie in vederea expertizei, nu mi-au dat voie sa merg eu cu un expert deoarece au zis k au expertul politiei pe care l-am si platit cu suma de 1100 ron si expertiza s-a efectuat in sediul politiei cu familia mea si familia decedatei,mi s-a spus ca, daca nu imi convine rezultatul peste 30 zile pot cere contraexpertiza,pe care o sa o platesc din nou, ce ar trebui sa fac in acest moment??? in urma discutiilor private cu unele persoane am inteles k incearca sa ma scoata cumva vinovat pt a cere despagubiri de la asigurarea auto??? ce pot face??? multumesc
De ce spuneti ca victima traversa drumul printr-un loc nepermis? A traversa drumul prin loc nepermis inseamna ca pietonul s-a angajat in traversare in afara marcajului pietonal. Dar, daca la distanta de 100 ... 150 m de locul traversarii nu exista nicio trecere pentru pietoni nu se poate invoca faptul ca traversarea s-a facut prin loc nepermis.
Inteleg ca familia decedatei sunt parti civile in dosarul penal, dar familia dvs. ce calitate are in respectivul dosar? Dvs. nu aveti nicio calitate in dosar avand in vedere ca nu ati participat la efectuarea expertizei?
Din informatiile furnizate de dvs. intreaga vina a producerii accidentului o poarta pietonul. Pietonul avea obligatia , in acest caz, sa se asigure ca traversarea drumului o poate face in deplina siguranta. In al doilea rand dvs. in calitate de conducator auto nu aveati posibilitatea sa opriti autoturismul in distanta avuta la dispozitie.
Apelati la serviciile unui expert profesionist si criticati expertiza efectuata pana in cele mai mici amanunte. Pe baza acestor obiectiuni solicitati efectuarea unei noi expertize la care sa participe si expertul care a formulat obiectiunile (sau altul daca nu ati multumit de primul)
Ce căutau acolo familiile dvs si ale pesoanei decedate?
În mod normal nu au ce căuta le efectuarea unei expertize de acest gen, nici măcar martorii.
Aceştia au deja depoziţiile la dosar.
Căutaţi un expert bun local care eventual să intervină imediat să-şi spună punctul de vedere.
In cazul în care nu se poate, după efectuarea expertizei să studieze lucrarea efectuată şi să formuleze eventuale obiecţiuni, bine argumentate. Eventual puteţi face plângere împotriva poliţistului care instrumentează dosarul.
Am participat si eu la expertiza....vreau sa zic ca numai expertiza nu a fost acolo....toti ziceau ce vroiau.... Tin sa mentionez ca tractorul a fost mutat cativa metrii in spate dupa producerea accidentului,inainte de sosirea echipajului de politie si a salvarii. M-a poate afecta cumva acest lucru??

Alte discuții în legătură

Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Contestare expertiza tehnica auto NELUL NELUL Acum un an si jumatate am fost victima unui accident: un tractor neinmatriculat , neinregistrat si nesemnalizat a iesit de pe camp, iar eu l-am lovit. Acesta ... (vezi toată discuția)