Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

In anul 2010 am cumparat din Germania o masina pe care am inmatriculat-o in tara, dupa ce am achitat taxa de poluare. Am urmat procedura prealabila prin care am solicitat restituirea sumei reprezentand taxa de poluare iar in urma raspunsului negativ al Directiei Finantelor Publice am actionat in judecata Ministerul Finantelor, Directia Finantelor Publice si Administratia Fondului de Mediu. Judecata a fost suspendat[ pana la solutionarea dosarului aflat pe rolul Curtii Europene de Justitie (c-402/2009). In 7 aprilie CJUE a hotarat ca taxa de poluare este contrara Tratatului UE.
As vrea sa stiu ce anume trebuie sa fac in acest moment, care este procedura. Pot solicita in acest moment repunerea pe rol a dosarului sau trebuie indeplinita anterior o alta procedura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 08:58, 12 Aprilie 2011
dosarul va fi reluat din oficiu dar e bine sa depuneti dvs. o cerere in acest sens la registratura instantei...
guvernator mg a scris:

dosarul va fi reluat din oficiu dar e bine sa depuneti dvs. o cerere in acest sens la registratura instantei...

Pentru ca dosarul sa fie repus pe rol nu este necesar ca hotararea CJUE sa fie definitiva si irevocabila sau, mai bine zis, cred ca intrebarea care se impune este: hotararea CJUE este definitiva si irevocabila sau poate fi atacata?
hotararea data de Curtea de Justitie Europeana are caracter obligatoriu de la publicare pentru statele membre..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Va rog sa imi spuneti care este procedura de repunere pe rol o speta care a fost suspendata de partea adversa in baza art.244 alin .1 deoarece eram ... (vezi toată discuția)
Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)