avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor

De cate ori se poate chema un martor intr-un proces penal, daca acesta se tot amana?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:21, 11 Aprilie 2011
in situatia in care martorul nu se prezinta pentru a da decaratie, acesta poate fi aduc cu mandat de aducere si poate fi si amendat.
daca acesta prezinta motive temeinice pentru care nu se poate prezenta, atunci se citeaza pentru termenul urmator.
da, am inteles, dar de cate ori poate fi chemat era intrebarea mea. e vorba de o persoana care a fost chemata de 3 ori pana acum si procesul s-a tot amanat si e o persoana emotiva care se consuma si nu doarme noptile pentru ca nu e un lucru tocmai placut.
In situatii in care cauza a fost amanata pentru vicii de procedura,pentru a se da curs unor cereri legale ale partilor,de pilda pentru lipsa de aparare,cauza se amana in mod legal.
Martorul va fi audiat cand vor fi intrunite toate conditiile procedurale pentru audierea sa.
De asemeni,unele parti,pot solicita si instanta poate admite ,ca dupa audierea sa martorul sa fie reaudiat pe anumite situatii care ar rezulta din dezbateri,in functie de starea de fapt si de drept care ar rezulta.
Neprezentarea nejustificata a martorului citat legal,poate determina aplicarea disp.art.198 c.pr.pen,in sensul de a se dispune citarea sa cu mandat de aducere(insotit de politist sau jandarm) si amendarea acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Martor in accident yoluskyoyo yoluskyoyo Buna dimineata.Dupa aproape 1 an de la producerea unui accident rutier petrecut in afara localitatii,soldat cu moartea victimei si dupa ce am fost de 3 ori la ... (vezi toată discuția)