avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor in accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor in accident

Buna dimineata.Dupa aproape 1 an de la producerea unui accident rutier petrecut in afara localitatii,soldat cu moartea victimei si dupa ce am fost de 3 ori la sediul politiei iasi in calitate de martor al accidentului[eu fiind ocupanta locului din dreapta]si dupa toate investigatiile care se fac in cazuri din acestea acum sunt chemata iarasi la sediul politiei iasi deoarece,cel care se ocupa de caz[agentul sef]nu se mai ocupa iar cel care a preluat cazul doreste sa ma prezint din nou.Mentionez faptul ca dosarul nu a plecat de la politie iar la dosar s-au facut toate investigatiile posibile,soferului neridicandu-i permisul find considerat nevinovat.Intrebarea mea catre dvs este urmatoarea:sunt obligata sa ma prezint de cate ori doresc dnii politisti la sectie sau nu?Eu locuiesc in buc iar politia este la iasi,iar din cauza serviciului nu pot fi in permanenta la dispozitia dlor.Ce sanctiune primesc daca nu ma prezint?Astept raspuns urgent si imi cer scuze de deranj
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:18, 19 Februarie 2011
Din pacate, uneori, agentii nostri de politie nu realizeaza faptul ca oamenii pe care ii cheama au si alte probleme. In acelasi timp, daca organul de cercetare penala considera ca trebuie sa mai lamureasca unele aspecte, au dreptul sa va cheme. Daca nu vreti sa veniti va pot obliga prin aducerea cu mandat. Din pacate cu solicitarea unei comisii rogatorii nu prea sunt de acord, desi e solutia normala. Incercati sa le spuneti sa faca o comisie rogatorie (transmit intrebarile colegilor lor de la Bucuresti, acestia va cheama sa raspundeti la aceste intrebari, ulterior ei trimit raspunsurile la Iasi)

Succes!
Daca mai exista dubii,banuieli sau daca audierea dvs rezulta din alte probatorii administrate intre timp,puteti fi rechemata pentru lamuriri in calitate de martor.
Daca nu va veti prezenta in baza artr.198 c.pr.pen se va dispune aducerea dvs cu mandat de aducere,insotita de politist sau jandarm.
Puteti fi amendata pentru neprezentare cu rea credinta.
In situatia in care este vorba despre o deplasare la distanta mare,puteti solicita printr-o cerere -care sa soseasca la politie inainte de data pentru care ati fost citata-audierea dvs prin comisie rogatorie la instanta la care sunteti arondata teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie pentru martor marinica71 marinica71 am primit o citatie de la politia buzau sa ma prezint in calitate de martor privind savarsirea infractiunii de furt.eu locuiesc la iasi si nu am timpul necesar ... (vezi toată discuția)