avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa. Data calcularii penalizarilor la leasing
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa. Data calcularii penalizarilor la leasing

Un SRL intra in insolventa, procedura generala, reorganizare judiciara, in data de 21.10.2010. A avut doua contracte de leasing, amandoua reziliate in data de 24.09.2009, dar cele doua autobasculante care au facut obiectul contractelor au fost predate cu procese verbale de predare primire, la data de 18.03.2010. Care este data legala pana la care se calculeaza penalizarile?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:25, 13 Aprilie 2011
Nu se mai calculeaza penalitati diin momentul in care societatea a intrat in procedura de insolventa,adica 21.10.2010.
Recititi si contractul incheiat cu societatea de leasing. Fiecare societate de acest tip stipuleaza anumite clauze in contract. Aceastea difera de la o societate de finantare la alta. Ce prevede contractul Dv. in cazul rezilierii acestuia inainte de scadenta ? Sunt societati care cer plata de daune - interese reprezentand valoarea de nou a bunurilor , respectiv toate ratele pana la sfrsitul contractului, mai putin valoarea avansului si a ratelor deja achitate.
Exista si un paragraf ,cu siguranta ,in care se specifica conditiile de returnare a bunurilor,locatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina in leasing de la firma in insolventa adriane1 adriane1 Salut la toata lumea, Am urmatoarea problema: In ianuarie 2010 am cerut deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizarea datoriilor. In acel ... (vezi toată discuția)