avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

mama si tata mi-au donat o camera si o bucatarie din casa an care locuiesc eu fiind fiul lor.mentionez ca mai am o sora.se poate ataca donatia?si daca da va rog sa ami spuneti cine o poate face?an extrasul de carte funciara apar si eu ca fiind proprietar ampreuna cu parintii mei .ma ajuta cu ceva aceasta antabulare?
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 11:32, 14 Aprilie 2011
DA poate fi atatacat. dupa moartea parintilor, bunurile mobile si imobile se impart 50% pt fiecare. se iau in calcul si donatiile din timpul vieti. deci se ia toata casa ca si cum actul dvs de donatie nu ar exista. nu conteaza intabularea, aia se schimba prin hotarare judecatoreasca oricand. cel mai bine era daca parintii va faceau act de vanzare cumparare pt partea dvs de casa , parte pe care inteleg ca ei oricum nu o folosesc. daca si sora dvs a primit vreun teren sau ceva pe timpul vietii lor atunci o veti obliga in instanta sa declare si ea donatiile primite de la parinti pe timpul vietii (nu se pun banii pt sustinerea studiilor, cadouri de nunta si altele ce tin de o obligatie morala a parintelui fata de copil)
daca va face contract de vanzare cumparare cu clauza de abitatie sau intretinere...si aici un avocat bun poate gasi o posibilitate de a ataca actul pe baza unei simulatii a donatiei. cel mai bine vanzare cumparare. ei pot revoca actul de donatie si apoi va fac vanzare cumparare simpla cu pret atat cat face la val reala nu o suma fictiva (alt motiv de atacare a actului). cam atat succes. a, si inca ceva la notar parintii vor fi asistati de cineva de la asistenta sociala ...asa spne legea. sper ca au fost asistati si cu ocazia donatiei altfel e clar nul actul (daca a fost facut dupa anul cand a aparut legea 2004)
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
baietzika, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Testament ,ce valoare are? lencuta lencuta buna,as dori sa stiu ce fel de testament poate sa ami faca parintii pt un apartamaent avand anca 3 surori,ne binevoind nici eu nici parintii ami face act de ... (vezi toată discuția)
Donatie fefe48 fefe48 buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)