avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Va rog mult ajutati-ma.
Am avut un credit de nevoi personale fara garantii si nu am mai putu platii ratele.
Azi am fost sunata ca maine sa fiu acasa ca vine executorul si m-a amenintat ca pune secrestu pe casa(care nu este proprietate personala are sotul o cota parte dupa moartea tatalui sau).
Va rog mult invatati-ma ce sa fac serviciu nu am bunuri proprii nu am ce sa fac maine
Suma cu penalizari s-a ridicat la 14800 ron.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ivanov teodora , utilizator 13:01, 14 Aprilie 2011
1-Daca imobilul nu este proprietatea dvs ,pe cale de consecinta nu poate face obiectul executarii silite
2-Solicitati executorului judecatoresc esalonarea datoriei pentru o perioada de comun acord convenita
Buna ziua !
In cadrul procedurii executarii silite executorul judecatoresc va proceda la identificarea bunurilor proprietate asupra carora se poate institui sechestrul si valorifica , precum si proprirea veniturilor salariale , in conditiile si cuantumul prevazute de lege ...Avand in vedere faptul ca nu sunteti proprietara imobilului nu aveti de ce sa va faceti griji , insa trebuie sa constientizati ca trebuie sa faceti eforturi pentru a restitui acele sume de bani , nu puteti pur si simplu sa ridicati din umeri .... eventual puteti stabili o plata esalonata ...
O executare silita nu se face prin telefon.
Pentru inceput, ar fi trebuit sa primiti o somatie din partea executorului judecatoresc sau bancar, somatie care va cuprinde un termen de gratie pentru executarea creantei.
Apoi, daca nu dati curs somatiei, veti primi o alta instiintare, prin care vi se aduce la cunostinta titlul executoriu, creanta si data la care se va proceda la executare.
In cazul dvs. sa fiti pregatita cu actele de proprietate ale imobilului, pentru a demonstra ca nu sunteti proprietara imobilului care se executa.
Important de stiut:-sotul este cumva girant sau coplatitor la acel credit?
Nu sotul nu este nici girant nici coplatitor dar ei zic ca pun sechestru pe casa nu mi-a venit nici o instintare mi-a venit azi un mesaj pe telefonul mobil si am sunat eu la ei.
Deci maine sa incerc sa esalonez plata. Va multumesc mult. Dar nu am inteles de ce mi-a zis ca vine cu politia ca nu sunt chiar un criminal. Sincera sa fiu sunt foarte speriata dar dvs m-ati mai linistit putin spunandu-mi ca nu poate pune sechestru pe casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru casa ivanov teodora ivanov teodora Va rog din suflet sa imi dati un raspuns am un credit restant de 3500 euro si am fost anuntata ca maine vine executorul sa puna sechestru pe casa. Casa in urma ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)