avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... auditor energetic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

auditor energetic

In situatia in care am un PFA si ofer audit energetic pt constructii, am nevoie de casa de marcat, sau pot factura si emite chitanta fiscala?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 14:12, 14 Aprilie 2011
Nu aveti nevoie de casa de marcat,intrati la exceptiile de la art. 2 lit. h) din Ordonanta 28/1999 actualizata:
"h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale".
Profesiile liberale se desfasoara in baza unor legi speciale.
Banuiesc ca v-ati inregistrat la finante in baza unui atestat eliberat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.
In acest caz va incadrati la excepti ( OUG 28 din 1999) si nu aveti nevoie de casa de marcat.

In caz contrar (si atunci sunteti PFA), adica sunteti inscrisa si in Registrul Comertului, aveti cod CAEN (7112), va trebuie casa de marcat.

CF art.46(3) si NM 23. Sunt considerate venituri din profesii libere veniturile obţinute din prestări de servicii cu caracter profesional, desfăşurate în mod individual sau în diverse forme de asociere, în domeniile ştiinţific, literar, artistic, educativ şi altele, de către: medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, consultanţi de plasament în valori mobiliare, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, arbitri sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat sylver30 sylver30 O persoana fizica autorizata ( traducator autorizat ) este nevoita sa emita bon fiscal pt persoanele fizice, dar pt persoane juridice ? (vezi toată discuția)
Venituri pfa notar lylyan lylyan Buna un birou notarial - pfa - activitate independenta, cu decl 200 si 220 depusa se incadreaza in aceasta ordonanta nou aparuta? se modifica ceva la ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa radutioana radutioana Buna ziua. Sunt inregistrata ca PFA si ma ocup cu predarea cursurilor de dans la gradinite si scoli si o data pe an aceste cursuri sunt materializate in ... (vezi toată discuția)