avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe

Sunt cetatean Basarabean, si am luat o amenda de 35.000 ron pentru ca am depasit cu 1 tona si ceva greutatea pe axe. Masina are 5 axe. remorca are 3.
Daca fac contestatie si pierd procesul, mai pot intra in Romania cu marfa?
Imi trimit amenda sa o platesc acasa la mine in Basarabia?

Daca vreau sa-mi fac acte pentru romania, sa obtin viza, o sa-mi respinga cererea, daca nu platesc amenda?

Ca nu am bani sa achit amenda respectiva. Si sanse la proces nu am foartemari. ce mi se poate intampla efectiv?

O sa mai pot face transport?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 20:37, 17 Aprilie 2011
Puteti contesta proc. verbal de contraventie daca este inca in termenul legal de comunicare, adica in 15 zile de cand l-ati primit, depunand o plangere contraventionala ( vedeti OG 2/2001 reactualizata) la judecatoria in jurisdictia careia s-a facut constatarea contraventiei, prin posta, si solicitand judecata in lipsa (aici fiind cetatean non UE luati legatura cu un avocat roman sa va ajute).
De asemeni in ce priveste celalalt aspect, d.voastra depuneti actele ptr. viza ca si pers. fizica iar amenda ptr. depasirea greutatii pe axe daca nu reusiti sa o contestati in instanta, va trebui platita pe pers. juridica, societatea de transport proprietara camionului.
Amenda am luat-o eu, ca sofer al acmionului. Nu a fost aendata societatea. Am depasit cu 1 tona greutatea admisa.

Oare cantarul nu are si el un procent de toleranta?
Nu vad pentru ce ati fost amendat ca si persoana fizica si nu ca si caraus, firma de transport adica, atat timp ce tu ca si simplu angajat nu poti influenta cu nimic decizia incarcatorului, acesta aflandu-se in relatii contractuale cu carausul, tu fiind un simplu reprezentant fara putere de decizie.
Daca ai depasit cantarul, chiar daca ai fost prezent la incarcare, firma transportatoare profita de greutatea transportata in plus, deci amenda cei de la ARR trebuiau sa o dea pe firma.
In ce te priveste, ARR-ul iti poate da amenda ptr cu totul alte probleme: lipsa card tahograf, sau diagrame, sau nerespectarea programului de condus si odihna,sau atestat ptr. alta categorie de marfuri(ADR), etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Sanctiune conform og 43/1997 rabelena rabelena am fost sanctionat cu 30.000 lei pentru depasirea masei maxime admise pe axa din spate cu 1,5 tone. mentionez ca masa maxima admisa totala nu a fost depasita. ... (vezi toată discuția)
Cabotaj italia CHIRILA ADINA CHIRILA ADINA Buna ziua! Acum 3 saptamani mi am infiintat o firma de transport marfa in Romania. Detin o autoutilitara de 3,5 tone cu care transport mobila ptr un magazin ... (vezi toată discuția)