avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere srl

in cazul in care asociatul unic al unui srl,imi doreste sa-mi cesioneze jumate din partile sociale ale firmei,care ar fi cea mai buna modalitate sa facem acest demers avand in vedere ca eu vreau sa aduc in firma suma considerabila?

pe de alta parte,asociatul solicita un imprumut de la o persoana fizica,punand ca si garantie un bun al firmei......este posibil acest lucru?

Cel mai recent răspuns: rebecagroza , utilizator 14:37, 26 Aprilie 2011
Fie prin majorarea capitalului social proportional cu aportul Dvs. in societate, fie prin modificarea cotelor de participare la beneficii si/sau pierderi, proportional cu cota de participare la aport.

Imprumutl este solicitat in numele societatii sau in nume personal?
dupa ce s-a realizat cesiunea de parti sociale,e mai avantajos ca cei 2 noi asociati sa crediteze societatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul ... Met1 Met1 Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati: e obligatoriu ca repartitia partilor sociale sa se face in functie de aporturi? emvetu emvetu Buna ziua, Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL) As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)