avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract si comision
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract si comision

Buna tuturor,
ma confrunt cu o problema des intalnita despre care am citit multe in cadrul forumului dar nu am inteles mai nimic, va rog lamuriti-ma si pe mine!
Am incheiat un contract de vizitare cu o agentie pentru un apartament, in care este specificat , acel comision tipic de 3% din pretul tranzactiei.
Am luat legatura direct cu proprietarul si vreau sa exclud agentia din ecuatie, deoarece calitatea serviciilor lor este jalnica iar tot ce au facut ei pentru mine nu justifica banii "datorati".
Problema e mai interesanta deoarece intre agentie si vanzator nu exista absolut nici un contract, iar acesta nu este de acord cu agentiile dar atata timp cat i-au adus clienti nu a refuzat...
In cazul in care eu finalizez tranzactia fara a mai face un antecontract in agentie apoi contractul legal la notariat, sunt obligat sa le dau comisionul mentionat?
Care ar fi calea cea mai simpla, (daca exista asa ceva) ca eu sa nu trebuiasca sa le dau bani?
Exista vreo cale ca extrasul de carte funciara sa nu fie listat fara acordul meu, pentru ca ei sa nu ma poata verifica?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 01:42, 20 Aprilie 2011
ceea ce doriti dv. nu se poate. agentia v-a pus sa semnati ca ati vizionat apartamentul? eu cred ca da. in aceste conditii ei va pot urmari pentru suma datorata cu titlu de comision in instanta.
vinzatorul nu are nici o obligatie fata de agentie.
nu aveti ce cauta la agentie sa incheiat un antecontract. de asta se ocupa numai notarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)
Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea ... IuliaIR IuliaIR Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, după 3 săptămâni de la vizionare soțul a găsit același apartament ... (vezi toată discuția)