avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Coduri CAEN produse gen plafar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Coduri CAEN produse gen plafar

Ce coduri CAEN trebuiesc puse pentru un magazin gen plafar(ceaiuri, remedii, tincturi,etc.)Din cate am vazut difera de la judet la judet.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 21:58, 20 Aprilie 2011
Tocmai pentru ca nicaieri nu scrie explicit in ce cod s-ar incadra asa ceva, tocmai ca din gama produselor vandute acolo unele se incadreaza la suplimente alimentare, altele la seminte, plante, personal as pune 2 sau mai multe coduri CAEN pe principiul ca daca nu este unul e celalalt. Si oricum pot fi autorizate in acelasi loc amandoua.Cele 2 coduri ar fi:4729 Comert cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate, unde la explicatii scrie ca: Aceasta clasa include:
-vanzarea cu amanuntul de produse lactate si oua;
-vanzarea cu amanuntul de alte produse alimentare n.c.a. ( neclasificate in alta parte) si
4776 Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor, comert cu amanuntul al animalelor de companie si al hranei pentru acestea, in magazine specializate
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Pe unele site-uri am gasit urmatoarele coduri CAEN 4618, 4778 si 4775, coduri, care spun unii ca sunt bune pentru magazin naturist. Din cate stiu pentru codul CAEN 4776 trebuieste aprobare de la Ministerul Agriculturii. In acest moment sunt atat de derutat incat maine nu stiu ce coduri trebuiesc sa activez pentru punctul de lucru.
4618 este un cod de intermedieri care nu are legatura cu ceea ce faceti d-voastra,
4778 este comert cu amanuntul al altor bunuri noi, de exemplu: suveniruri, arme, munitii, timbre, monede, deci un mare NU
iar 4775 este comert cu amanuntul al produselor cosmetice si de parfumerie, in mag. sp. care intr-adevar merge pentru ca la produse naturiste intra si sapunuri dupa retete traditionale, sampon, creme din plante, etc. acesta este singurul care poate fi alaturat la celelalte enumerate de mine
Parerea celor de la Registrul Comertului dar nici ei nu sunt siguri este ca ar trebui urmatoarele coduri CAEN: 4776, 4711 si 4775 deci nu ar fi codul CAEN 4729. Ce parere aveti? Sa le pun pe aceste trei?
Puneti-le pe acestea 4711,4729,4775,4776, caci numai aici pot intra produsele naturiste, in alte coduri cu siguranta nu se regasesc! Si le autorizati pe toate, ca tot aceleasi taxe platiti(fie pentru un cod, fie pentru 20) si oricine vine in control sunteti acoperit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen roxana-ioana roxana-ioana Buna ziua! As dori sa stiu ce coduri caen se pun pentru plafar? (vezi toată discuția)
Cod caen distributie produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc. niculaucarmen niculaucarmen care sunt codurile caen specifice distributiei (engros si en-detail) de produse naturiste: ceaiuri, suplimente alimentare etc.??? (vezi toată discuția)
Comert cu detergenti live_maz live_maz are cineva ideea unde se incadreaza comertul cu detergenti? ce cod caen trebuie? va multumesc (vezi toată discuția)