avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune interese revenire precizãri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune interese revenire precizãri

În cazul rezilierii unui contract de închiriere pentru neplata chiriei de chiriaş (chiriaşul are construite clăriri pe terenul proprietarului) cum poate să-şi recupereze proprietarul pierderea prin nefolosinţa bunurilor sale deoarece chiriaşul nu-i predă bunurile închiriate ? Ce acţiuni are ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:45, 22 Aprilie 2011
Bună ziua !
O acţiune în pretenţii. Constat însă că faceţi vorbire de bunuri închiriate pe care nu vi le predă fostul chiriaş. Consider că , în măsura în care s- a obţinut rezilierea contractului de închiriere prin acţiune definitivă şi irevocabilă, nepredarea bunurilor proprietatea dumneavoastră, vă deschide calea unei plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere( 213 C.P.).
Cu stimă!
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
Marius Zaharia, Avocat
zahariamarius a scris:

Consider că , în măsura în care s- a obţinut rezilierea contractului de închiriere prin acţiune definitivă şi irevocabilă, nepredarea bunurilor proprietatea dumneavoastră, vă deschide calea unei plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere( 213 C.P.).
Cu stimă!




Presupunand ca nu despre nepredarea si lipsa folosintei unor bunuri mobile este vorba in speta, ci a unor bunuri imobile, infractiunea de abuz de incredere nu intra in discutie.
exista o sentinta definitiva privind rezilierea contractului de inchiriere? la ce fel de bunuri va referiti? din ce relatati rezulta ca pe terenul dvs chiriarul a construit cladiri. deci ar fi vorba de dreptul de superficie. a avut acordul dvs chiriasul sa contraiasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept superficie - încetare cioarec carmen cioarec carmen In cazul în care într-un contract de închiriere există o astfe de prevedere: \"În vederea realizării lucrărilor de reabilitare, consolidare şi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Folosirea abuziva a unui teren Graminede Graminede Casa a fost inchiriata unei societati. In contract s-a mentionat ca o clauza : [b]Se inchiriaza o casa de 80 mp cu anexe; chiriasului i se pune la ... (vezi toată discuția)