avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburarea linistii si ordinii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburarea linistii si ordinii publice

buna ziua.am si eu o mica problema cu un local din localitatea in care locuiesc.exista o terasa iar de curand de cand a venit caldura au inceput sa dea drumu la muzica de imi duduie peretii.am inteles sa cante pana la ora 21 dar nu pana la 12 noaptea sa imi bubuie peretii mai ales ca am si un copil cu handicap la pat si acesta noaptea incepe sa planga din cauza muzicii.va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema, ce e de facut.non stop dau muzica la maxim..
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
flor1n001, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:56, 27 Aprilie 2011
faceti o sesizare la politie in care aratati aceste aspecte.
Mai faceti una la primarie in care aratati ca unitatea respectiva nu respecta programul de functionare.
Atentie ca pentru a putea fi sanctionata, societatea, este necesar masurarea decibelilor. De obicei, de aceast aspect se ocupa Inspectia sanitara de Stat.
1.Sesizare la politie pentru tulburarea linistii publice ,in conf.cu disp.Legii nr.61/1991
2.Sesizare la primarie.
3.Sesizare la Garda de Mediu
eu nu cred ca Inspectia sanitara de Stat.sta la ora 3 dimineata sa vina sa masoare decibelii.o sa merg la garda de mediu la politie si primarie.poate rezolv ceva..ceea ce nu prea cred ptr ca patronul este o persoana influenta si care are legaturi cu lumea interlopa.. a fost si arestat in Germania si a scapat....multumim anticipat ptr sfaturi....
Care ar fi legatura institutiei sanitare despre care faceti vorbire si care nici nu mai functioneaza sub acea titulatura ?
Institutia sanitara care masoara si are in dotare sonometru, dar sonometru specializat, este DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA.
Aceasta face aceste masuratori, elibereaza buletinele respective de masurare, -D.S.P poate solicita barului respectiv un studiu de impact asupra starii de sanatate a locuitorilor din zona respectiva, locuitori care trebuie sa suporte aceste zgomote(O.536/1997).
Agentia teritoriala de ordine publica ar trebui sa intervina.In Capitala, masuratori sonometrice se realizeaza gratuit de catre Primaria Municipiului Bucuresti, departamentul eco-civic(de fapt prin ei se realizeaza si harta de zgomot a Bucurestiului).
Se pare totusi, ca amenzile sunt prea mici, lipsa de educatie -pt.a nu deranja pe altii-prea mare, nepasarea atator Autoritati, Agentii, care se calca unii pe altii in picioare dar care efectiv nu prea fac nimic-toate acestea , corelate, arata neputinta de a gestiona o infima parte din viata noastra de zi cu zi, care ar fi de datoria statului.Facem harti de zgomot dar uitam ca cel mai mare zgomot il produce omul de langa noi, vecinul care iti bate in cap(e democratie si libertate) cand ti-e lumea mai draga, cand vrei sa te odihnesti, cand dorm copii , etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sonometre autorizate cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Locuiesc in Petrachioaia Ilfov si avem probleme cu zgomotele de la petreceri. Politia Romana mi-a explicat ca nu au sonometre autorizate cu care ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in bloc? gev gev Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului facut langa apartamentul nostru? Am sesizat DSP-ul si mi-au raspuns ca nu exista cadru legal. (vezi toată discuția)
Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)