avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu ce pot sa masor decibelii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu ce pot sa masor decibelii?

Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
marielamotte600, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:53, 9 Ianuarie 2019
Luati legatura cu o firma autorizata de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii pentru a efectua determinari de zgomot si vibratii. Gasiti firme autorizate pe internet sau accesand site-ul inspectiei muncii. Sonometru detine si laboratorul de determinari de noxe la locurile de munca din cadrul DJSP.
Pentru a afla exact impactul asupra mediului trebuie sa faceti determinari se zgomot si determinari de vibratii (ambele se fac cu sonometru) si sa primiti buletine de determinare noxe.
determinari de vibratii? alea ce mai sunt?
Dca puteti un pahar hol si uscat pe o boxa si incepeti sa mariti volumul la muzica ascultata o sa vedeti ca acel pahar o sa inceapa sa danseze*/miste pe acea boxa...alea sunt vibratiile...
Prin determinari se masoara amplitudinea acestora, gasiti pe net definitia mai exacta...
Pentru a constata influenta muzicii date la maxim prin boxe intr-o incinta si a putea vedea cat rau fac sistemului audio al fiecarei persoane se cupleaza cele 2 tipuri de determinari de noxe. Zgomotul si vibratiile sunt considerate noxe fizice pentru om.
O persoana normala, care sta langa o boxa data la maxim, constata un gol in stomac si ca ii tremura picioarele si mainile (din cauza vibratilor) si nu mai aude, practic, deloc (din cauza zgomotului).
Formatiiile muzicale zgomotoase, daca ar efectua astfel de determinari de noxe fizice, cuplate, de zgomot si vibratii, in incintele unde canta ar putea constata in timp, in functie de mentiunile din dosarul medical al fiecarui membru al formatiei cat rau isi fac singuri, dar si celor care ii asculta cu diferite ocazii.
Da, dar la mine pe strada e un restaurant, unde muzica e data la maxim de la ora 22 la 6 dinmineata, si desi oamenii au facut plangere la politie nimeni nu a patit nimic. Acolo se vand droguri EXTASY . Si pentru ca acei tineri care dau muzica la maxim sunt pile ale unor oameni de la PDL nimeni nu le face nimic . Ba mai mult ei ma injura pe mine, judecatorii nu mi-au dat dreptate , desi eu nu mai pot sa dorm la mine in casa din cauza galagiei lor.

Alte discuții în legătură

Expertiza fonica in interiorul unei case la curte. cdragoman cdragoman Detin un atelier de broderie industriala, care este pe hotar cu vecina din stanga. Aceasta se plange ca nu mai poate trai din cauza zgomotului si vibratiilor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,ce masuri se pot lua împotriva unei terase la care ... Vl75Al Vl75Al Bună ziua,ce masuri se pot lua împotriva unei terase la care bubuie boxele mai ales noaptea până spre dimineața și care organizează și spectacole cu ... (vezi toată discuția)
Vecin gălagios PolmanMarian PolmanMarian Bună ziua, am un vecin recalcitrant care pune muzică la un nivel deranjant a fost apelat numarul unic 112 de 5 ori, o singură data a primit amenda. Acestea ... (vezi toată discuția)