avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... bomba de la congresul UNBR
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

bomba de la congresul UNBR

PROPUNERI
pentru modificarea Legii nr. 51/1995
pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
........
6. Art. 16 alineatul (2) litera b) se abrogă.

deci, adio avocatura dupa 10 ani.....pregatitzi spaga, sau am inteles eu ceva gresit?
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 20:32, 18 Iunie 2010
De ce spaga? S-a inventat invatatul! Ajuta. E util si dupa aceea! Exista barouri in tara unde nu se prea admit "dosarele" la 10ani plus, indiferent ale cui sunt ele. Daca te tuci la examen si nu le ai cu saru`mana le dai si mai bine peste nas. Si apoi un examen e un examen iar decizia aceea ramane la dosar vesnic!
asa o fi stimata doamna....dar ma indoiesc ca invatatul este scopul acestei modificari....:D
Corect.Alte interese au stat in spatele acestor modificari.Cel mai tare s-a lovit in consilierii juridici care aveau 10 ani vechime cumulata, care erau bine pregatiti ,dar care din diferite motive au avut mici intreruperi in exercitarea profesiei juridice.Nu vad decat o singura solutie:modificare legii consilierului juridic 514/2003 in sensul execitarii profesiei de consilier juridic in mod independent si organizarea profesiei in mod unitar in corp profesional cu obligativitatea inscrierii inntr-o organizatie profesionala nationala cu filiale in fiecare judet pe modelul Barourilor de avocati.Altfel, nu vad nicio sansa pe viitor pentru noi, consilierii juridici.
zolic a scris:
asa o fi stimata doamna....dar ma indoiesc ca invatatul este scopul acestei modificari....:D


Presupunerile (gandurile ) pot fi pozitive sau negative.
Vorbele pot fi frumoase dar faptele rele , la fel vorbele pot fi rele dar faptele bune.
La fel si aplicarea unei decizii bune se poate face rau sau a unei decizii rele se poate face bine.

Sunt de multe ori imperecheri de acestea hibride.

Hai sa facem o imperechere a unei intentii bune cu o aplicare buna. Si asta depinde de noi toti cu atributii in organismele statului sau ca simpli cetateni. Tinerii absolventi de drept cu experienta practica intro firma nu trebuie blocati in dezvoltare doar pentru ca unii ar putea urca in societate pe spaga.


Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Stimate domn,

in cazul de fata nu putem vb despre nici o intentie buna sau nobila. este vb despre interese meschine de natura pecuniara a unor avocati fara alte surse de venituri si/sau clientela care efectiv traiesc prin comiterea in forma continua a diferitelor infractiuni de trafic de influenta dare si/sau luare de mita etc, iar aceasta modificare nu face altceva decat sa perpetueze aceasta practica pana la nesfarsit. este trist....si nu prea vad cum anume se va rezolva problema relatiei la nivel institutional dintre CJ si AVO.:-/ mai ales ca UCCJ este o gogoasa trista:">

Alte discuții în legătură

Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)