avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv?

Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:56, 6 Iulie 2009
S-a schimbat aceasta lege si toti juristii cu vehime trebuie sa sustina examen de intrare in barou.(l.51/1991).
Da , toata lumea da examen dar unui consilier juridic definitiv, scrie in lege anume cata vechime in ani de munca ii trebuie sau e suficient sa fie definitiv pentru a se inscrie ca avocat definitiv in barou dupa promovarea examenului?
Legea s-a schimbat in 2008
noile modif. impun examen de admitere, respectiv definitivat ( dupa 2 ani de stagiu) indiferent daca esti sau nu jur. definitiv cu examenul de definitivat sustinut
Cu examenul DE BAROU dat, evident, dar cati ani VECHIME II TREBUIE CONSILIERULUI JURIDIC?
10 ani:stunned:

Alte discuții în legătură

Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)