avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... cum devii avocat daca esti consilier juridic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

cum devii avocat daca esti consilier juridic?

sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta vechime sau trebuie sa fac stagiatura ca si avocat?
va rog sa ma anuntati.
Avocat poti deveni numai prin sustinere examen la Barou. Avand in vedere vechimea in specialitate juridica trebuie sa faci stagiatura. Trebuia sa ai 5 ani vechime pentru a deveni avocat definitiv dupa promovarea examenului de admitere in Barou
CAUTATI Legea 51/1995 si statutul actualizat. Studiati si apoi decideti la care Barou vreti sa intrati. Luati legatura cu decanul ca sa va lamureasca.
CARMEN_LUCIANA2000 a scris:

sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta vechime sau trebuie sa fac stagiatura ca si avocat?
va rog sa ma anuntati.


Avand in vedere vechimea pe care o aveti, in acest moment puteti deveni avocat numai prin sustinerea examenului de admitere in Barou.
Dupa noile modificari alelegislatiei aduse prin Ordonanţă de urgenţă nr. 159 din 12/11/2008, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 792 din 26/11/2008, Intrare in vigoare: 26/11/2008, privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, vechimea dumneavoastra nu va mai ajuta cu nimic. Trebuie sa dati examen de admitere in Barou apoi dupa 2 ani de stagiatura examenul de definitivat.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
si daca ai peste 5 ani vechime intr-o profesie juridica si ai luat si examenul de admitere la barou esti definitiv sau stagiar?!

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)