avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere vs suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere vs suspendare

Buna ziua!
As dori sa stiu daca, legal, exista diferenta intre masura RETINERII permisului auto si masura SUSPENDARII permisului auto.
daca este posibil, va rog sa-mi indicati prevederile legale care fac referire la acestea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lidiaionescu , utilizator 20:57, 28 Aprilie 2011
Operatiunea retinerii este prealabila suspendarii conducerii unui autevehicul.De fapt ce doriti definitia sau actul normativ care vizeaza aceste situatii .O.U.G 192/
Dupa un accident soldat cu deces, care este procedura pentru a dispune o masura ce vizeaza permisul de conducere al conducatorului?
Concret, este vorba despre un accident rutier in urma caruia o persoana a decedat, iar soferul (cu antecedente) conduce in voie pe drumurile publice, desi a trecut un an de la accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere lidiaionescu lidiaionescu Buna ziua! Doresc sa stiu daca, in cazul unui accident rutier soldat cu decesul pietonului (la spital), pe parcursul cercetarii penale se suspenda permisul ... (vezi toată discuția)
Accident rusuraul rusuraul Buna ziua...am avut accident cu motocicleta in urma caruia conducatorului auto care m-a lovit i s-a suspendat permisul de conducere.Prin urmare a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea suspendarii initiale a permisului de conducere pe 60 zile, in 90 zile Mike67 Mike67 Buna ziua tuturor! As dori sa stiu daca cineva de pe acest forum a mai trecut prin aceasta situatie, sau daca are cineva vreun sfat. Evenimentul s-a ... (vezi toată discuția)