avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe cladiri si teren
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe cladiri si teren

buna ziua! intrebarea mea este urmatoarea; daca in octombrie 2006 impozitul pe cladiri si teren datorat la primarie era de aprox .1200 ron, poate ajunge in 2008 luna iunie la 2300 ron, adica aproape dublu? mentionez ca am facut in decembrie 2006 , doua reclamatii prin care solicitam sa vina cineva la fata locului sa masoare tot ce trebuie, pentru ca erau mari neclaritati, dar nu am primit nici macar raspunsul in termenul legal. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:09, 27 Iunie 2008
Da este posibil ca suma sa se dubleze in 2 ani. Nu inteleg de ce trebuie sa masoare primaria terenul?! La baza stabilirii obligatiei de plata a impozitului sata declaratia dumneavoastra referitoare la calitatea de proprietar asupra unui imobil cladire/ teren. Din moment ce ati declarat ca sunteti proprietarul unei anumite suprafete de teren/ constructii, nu vad ce amestec ar mai avea primaria. Daca exista probleme legale de titlul de proprietate, acestea oricum nu se rezolva printr-o masuratoare, ci in instanta.
Art. 258. - (1) Impozitul pe teren se stabileste luand in calcul numarul de metri patrati de teren, rangul localitatii in care este amplasat terenul si zona si/sau categoria de folosinta a terenului, conform incadrarii facute de consiliul local.

(2) In cazul unui teren amplasat in intravilan, inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, impozitul pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare,
(6) In cazul unui teren amplasat in extravilan, impozitul pe teren se stabileste prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in ha, cu suma corespunzatoare prevazuta in urmatorul tabel, inmultita cu coeficientul de corectie corespunzator prevazut la art. 251 alin. (5):
8) Atat in cazul cladirilor, cat si al terenurilor, daca se constata diferente intre suprafetele inscrise in actele de proprietate si situatia reala rezultata din masuratorile executate in conditiile Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, pentru determinarea sarcinii fiscale se au in vedere suprafetele care corespund situatiei reale, dovedite prin lucrari tehnice de cadastru. Datele rezultate din lucrarile tehnice de cadastru se inscriu in evidentele fiscale, in registrul agricol, precum si in cartea funciara, iar modificarea sarcinilor fiscale opereaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care se inregistreaza la compartimentul de specialitate lucrarea respectiva, ca anexa la declaratia fiscala.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Cota impozit pentru terenuri intravilane curti constructii amelyah amelyah buna seara! in noul cod fiscal gasim : \" ART. 465 Calculul impozitului/taxei pe teren (1) Impozitul/Taxa pe teren se stabileste luand in calcul ... (vezi toată discuția)
Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică? SergiuRD SergiuRD Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal? ... (vezi toată discuția)