avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică?

Există proceduri pentru reevaluare sau recalculare a impozitului pe un treren intravilan pentru o persoană fizică, în contextul noului cod fiscal?
Exemplu: anul acesta trebuie să plătesc impozitul pentru un teren intravilan de 574 m2 care este fâneață în zona A, a municipiului în care locuiesc in sumă de 212 lei comparativ cu 3 lei anul trecut. Sunt de acord că impozitul anul trecut a fost foarte mic dar anul acesta depășește orice exagerare.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:53, 11 Martie 2016
Puteți calcula dvs consultând hotărârea de consiliu local și ținând cont că potrivit noului cod fiscal și normelor de aplicare:
1.se impozitează şi suprafeţele de teren ocupate de clădiri ca teren curți construcții(norme de aplicare ale art 463)
"70. (1) Pentru suprafețele de teren acoperite de o clădire se datorează impozit/taxa pe teren."
[ link extern ]

2.in cazul deţinerii unui teren în intravilan cu altă categorie de folosinţă decât teren curţi construcţii, din totalul suprafeţei se impozitează 400 mp ca teren curţi construcţii, iar diferenţa se impozitează prin încadrare la categoria de folosinţă inițială(art 465, alin 2 cod fiscal)
"(2) În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2 , inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel:...
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
400mp curte melinda67 melinda67 Bună ziua, Am o nelămurire referitor la calcularea impozitului.Am 600mp curte +terenul de sub clădiri. În afară de asta am 550mp teren agricol, grădina. ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)