avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus cu permisul suspendat

Am fost prins ieri conducand, desi aveam permisul suspendat pt 30 de zile, din cauza a cumul de 15 puncte.
Eu permisul l-am predat chiar pe 28
Politistul mi-a zis cam in 3 saptamani sa ma interesez la Udriste,la sectia dosare penale..sau ceva de genul asta, sa vad ce se intampla cu dosarul meu. La fel mi-a zis ca nu o sa ma bage la puscarie, doar imi da amenda penala...si nu o sa-mi prelungeasca perioada de suspendare a permisului, sau sa-l anuleze....parca pare prea frumos sa fie adevarat....

Ce pot sa patesc in cel mai rau caz? Si ce ar trebui sa fac in continuare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:58, 1 Mai 2011
in continuare.... trebuie sa respectati dispozitiile cuparinse in codul rutier. in cazul dv. v-ati ales cu un dosar penal, pedeapsa va fi cu suspendare, nu mare dar s-a produs o pata pe cazierul judiciar. cooperati cu organele de cercetare penala si instanta de judecata pentru acordarea unei pedepse cit mai mici.
Mare greseala a-ti facut acum mare minune daca nu v-a facut si dosar penal cum scrie la carte si cum interpreteaza cazul deoarece a-ti facut asta in cunostinta de cauza si comform legislatiei in vigoare este infractiune.

Mare greseala ai facut acu risti sa stai mult fara permis dosar penal judecata etc ai grija multa bafta
A fost cu stiinta,fara...nu mai conteaza... Am avut dovada din aia, pt a mai conduce o singura zi. In ziua respectiva, am venit in Bucuresti(eu nu locuiesc in Bucuresti), ziua urmatoare, cand nu mai aveam dreptul sa conduc....am zis...lasa,ca nu ma prinde pe mine...pana acasa....

Acum singura frica, sa-i spun asa, este sa nu-mi prelungeasca perioada de suspendare...sau mai stiu eu ce.... Asa amenda, nu conteaza, nici de cazier nu am nevoie.

In ca o intrebare. cu acest permis de categoria B suspendat, mai ot face scoalad e soferi, da examen,obtine ermis de conducere categoria A?
asteptati citatia pentru a va prezenta la politie/procuror pentru continuarea cercetarilor sau pentru prezentarea materialului de urmarire penala.

Alte discuții în legătură

Minor, am condus fara permis. consecinte bonealex bonealex Buna ziua, am facut o greseala in cursul zilei de azi, am luat masina de acasa si am vrut sa o duc la spalatorie neavand insa permis si acolo chiar in curtea ... (vezi toată discuția)
Intrebare: costinbeny costinbeny buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal F84 F84 Buna seara!As vrea si eu niste sfaturi legate de o problema:in data de 19 iunie 2010 am fost oprit de politia rutiera si mi s-a intocmit dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)