avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare:
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare:

buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul masinii personale constient de faptul ca infaptuiesc o greseala majora si avand o imbibatie alcoolica de 0,72 mg alcool pur in aerul expirat.Evident ca la un moment dat am fost oprit de un echipaj de politie cerandu-mi actele si punandu-ma sa suflu in etilotest nu m-am impotrivit ,dar vazand alcolemia care o aveam am mers sa mi se recolteze probe de sange ,iar ajunsi la spital am refuzat probele de sange.
Apoi s-a intocmit dosar penal pe numele meu,si as dori din suflet sa mi se raspunda si mie la aceasta intrebare si anume ce se va intampla in continuare,cat voi avea permisul de conducere suspendat si pe cata perioada trebuie sa astept pana as putea sa-l redobandesc ?Avand in vedere ca nu am mai avut nici o pb cu legea si nici o abatere sau amenda si fiind prima abatere de genul acesta pe intreaga perioada cat am detinut permisul....va multumesc..:(
Cel mai recent răspuns: costinbeny , utilizator 21:49, 11 Martie 2016
Nu conteaza lipsa antecedentelor, ca nu ati avut abateri pana la momentul respectiv. In urma cercetarilor procurorul intocmeste rechizitoriu si trimite dosarul in instanta unde judecatorul stabileste o pedeapsa de condamnare cu suspendare in majoritatea cazurilor iar in baza hotararii judecatoresti definitive permisul se va anula de catre seful politiei rutiere care il are in evidenta. Permisul poate fi redobandit dupa un an de la ramanerea definitiva a hot jud prin sustinerea examenului l, proba srisa si practica, nu se mai face scoala de soferi. Pana la finalizarea dosaruluu penal de catre procuror poate dura 1 an, mai mult sau mai putin, depinde de cate dosare are procurorul in lucru, nu poate aprecia nimeni cat dureaza.
pentru refuzul ala de la recoltare aveti 2 infractiuni in loc de una..:(...( am refuzat probele de sange= fapta penala) v ati agravat singur situatia , si eu cred ca aveti sanse la o suspendare......
Nu sunt 2 infractiuni, e doar una, refuzul de la prelevarea de mostre biologice.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

multumesc frumos pt raspunsul dv ...altcv. cce as dori sa mai va intreb in momentul cand ma va chema banuiesc la o audiere ,se va tine cont de recunoasterea faptei si anume ca o regret ,este vreo lege de care se va tine cont cu privire la o suspendare mai ,,blanda,, ...banuiesc ca vor tine cont si de asta catusi de putin..
Aveti posibilitatea sa incheiati in cursul urmaririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, un acord cu procurorul ca urmare a recunoaşterii vinovatiei, care are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.
Daca nu incheiati acordul si veti fi trimis in judecata, puteti sa mergeti pe procedura recunoasterii vinovatiei si limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime.

Alte discuții în legătură

Buna seara , noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta ... Mlv07 Mlv07 Buna seara , Noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice ,la etilotest am avut 0,50. In drum spre spital ptr recoltare probe de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)