avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna seara!As vrea si eu niste sfaturi legate de o problema:in data de 19 iunie 2010 am fost oprit de politia rutiera si mi s-a intocmit dosar penal pentru art.85 alin.1 (conducerea unui autovehicul cu numere expirate),si acum dosarul este la procuror care dupa cate am aflat intentioneaza sa il trimita in instanta.Intrebarea mea se leaga de ce mi se poate intampla in acest caz in sensul suspendarii permisului,dat fiind ca anul trecut am mai avut un dosar penal pentru un accident de circulatie,acel dosar fiind solutionat cu N.U.P ,neinceperea urmaririi penale,deci nu am cazier,la momentul respectiv nefiind sanctionat nici macar cu amenda administrativa!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: F84 , utilizator 12:11, 9 Noiembrie 2010
Buna ziua ! Avand in vedere cele scrise, consider ca odata ajuns in instanta dosarul , veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei.
Oricum va sfatuiesc sa angajati un aparator in cauza si cat mai repede !

Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Dosarul anterior, fiind solutionat cu NUP nu mai are nici o relevanta.
Probabil ca veti primi o pedeapsa cu suspendarea.
Permisul dvs va fi anulat, iar la un an dupa ramanerea
definitiva a hotararii de condamnare puteti merge sa dati examen
din nou pentru a primi permis .
Va multumesc,dar totusi nu imi puteti spune daca mi sa va anula pemisul?Adica,in mod normal ce pot pati,avand in vedere cazul meu...?Va multumesc mult!
Si chiar nu pot face nimic pentru a evita acest lucru?
Pedeapsa pentru infractiunea prev. de art 85 al. 1 din Oug195/2002 este de la 1-3 ani.
Puteti obtine o pedeapsa cu susendarea conditionata a executarii pededepsei , cu suspendare executarii pedepsei sub supravgehere sau cu executare la locul de munca, avand in vedere ca nu sunteti cunoscut cu antecedente penale si banuiesc ca ati avut si veti avea o pozitie de recunoastere si regret a faptei.
De asemenea aveti posibilitatea sa uzati de noile prevederile ale legii 202/2010 ce urmeaza sa intre in vigoare care prevede ca in cazul in care recunoasteti fapta retinuta in sarcina dvs. pana la inceperea cercetarii judecatoresti beneficiati de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsa prevazute de textul de lege.
In situatia condamnarii pentru savarsirea infractiunii prev de art 85 al.1 permisul dvs.se va anula.
Apoi, dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, asta in situatia in care veti obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedespsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat + numere provizorii expirate, fara antecedente penale !!! p1xel p1xel acum 2 saptamani am avut un accident si am fost retinut cu carnetul de conducere suspendat si cu numerele provizorii expirate... motivul pentru care am ales sa ... (vezi toată discuția)