avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Protectie pentru neregulile efectuate de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Protectie pentru neregulile efectuate de catre administratorul blocului

Cui as putea sa ma adresez (cumva OPC) pentru neregulile efectuate de catre administratorul blocului ? Mai exact trecerea unei persoane la intretinere desi nu sta nimeni in apartament.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:09, 19 Mai 2011
Daca nu locuieste nimeni in apartament trebuie sa fiti scutit de plata electricitatii, gazelor si gunoiului.
Primul pas pe care puteti sa-l faceti este o solicitare scrisa, adresata presedintelui asociatiei caruia sa-i comunicati faptul ca apartamentul nu este locuit si ca in conformitate cu HG.1588 sunteti scutit de plata cheltuielilor care se impart la numar de persoane (fiind 0 prsoane in apartament).

Urmatorul pas este primaria de care apartineti, compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Mai departe nu merg cu insiruirea pentru ca deja nu mai este rentabil.

ANPC-ul nu se implica in interiorul activitatii asociatiilor de proprietari intrucat este vorba de activitatea intr-un spatiu privat care este asociatia de proprietari.
Multumesc pentru raspuns! Doresc sa i se efectueze un audit administratorului blocului pentru a i se depista si alte nereguli efectuate. Care ar fi pasii ? Cui trebuie sa ma adresez? Multumesc anticipat!
Angajati personal un expert contabil, achitati costul acestei expertize...si daca i se gasesc greseli majore se va hotari in asociatie cum se va proceda in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine controleaza activitatea administratorului? dayana7 dayana7 mai multi vecini vrem sa sesizam neregulile facute de administratorul blocului. unde si cui ne adresam? stie cineva? va multumim f. mult! (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc irinastnciu irinastnciu Exista posibilitatea infiintarii unei asociatie de scara? Datorita unor mari nemultumiri referitoare la acuala administratora de bloc care zice dansa este si ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor Ionesimo Ionesimo Buna seara, as dori sa stiu ce drepturi am ca locatar intr-o asociatie de proprietari , avand un apartament inchiriat si domiciliul stabil la adresa ... (vezi toată discuția)