avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legal sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legal sau nu

:-/as dori sa aflu daca am nevoie de autorizatie de constructie pentru a ridica un gard de plasa(provizoriu), care sa delimiteze gradina mea de curtea vecinului. Trebuie sa precizez ca nu am act de proprietate pe gradina dar am un proces de uzucapiune pe rol.Gardul a existat dar a fost demolat de vecin pt a-si face casa. Avocatul imi spune ca desi nu am acte inca, am dreptul sa-mi fac gard, pe de alta parte am inteles ca primaria cere autorizatie pt orice fel de constructie provizorie sau nu,iar pt asta e nevoie de actul de proprietate. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 22:06, 4 Mai 2011
Asa este primaria cere autorizatie de constructie, cel mai bine este sa mergeti si sa vorbiti cu ei, in fond de ei depindeti, tot acolo platiti si impozitul, cunosc situatia d-voastra reala, vedeti ce se poate face!
primăria nu vă poate interzice să ridicați un gard, cu atât mai puțin cu cât dvs refaceți un gard existent anterior și fără lucrări în sol. v-o spun din experiență, diferența este că eu am refăcut un gard definitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
george_puchiu, utilizator
multumesc, deci as putea sa refac gardul. Mai am o intrebare: daca in gradina mea vecinul a depozitat materiale de constructie, fara voia mea, pot sa i le dau afara sau trebuie sa fac o plangere la politie? Daca pun mana pe ele si le duc in strada ma poate reclama in vreun fel?
de preferat ar fi să se rezolve totul pe cale amiabilă în caz contrar puteți face o plângere la poliție pentru tulburare de posesie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)
Zid comun bajzat bajzat 1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)