avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... zid comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

zid comun

1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a demolat casa lasand zidul dispre noi pe o inaltime de aprox 2m (, ridicarea noii cladiri efectuandu-se incepand de la aprox 60 cm de acest zid (gard) ramas. zidul nu are inca semn de comunitate sau nu(culmea nu este terminata). Intrebare: acest zid este comun sau apartine vecinului?
2. In continuarea acestui zid este un zid despartitior al celor doua proprietati si are culmea inclinata spre noi fiind facut de bunicii nostri. Vecinul doreste sa refaca acest zid din temelie. Nefiind zid comun ,are voie sa-l darame fara acordul nostru?
3. Spre gradina proprietatile sunt separate de un gard de plasa zincata cu o fundatie minima. Deoarece in aceasta zona vecinul are un padoc in care tine un caine si spala dejectiile spre gradina noastra ,am hotarat sa ridic un zid protector.
Intrebare: am nevoie de acordul vecinului, chiar daca fundatia zidului o voi face pe proprietatea mea?. Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:40, 26 August 2010
1.din moment ce zidul a apartinut casei vecinului, zidul ramas, este tot al vecinului,
2.ca sa darame acel zid, in primul rand ii va trebui autorizatia de constructie, daca vrea sa ridice altul. daca zidul este ridicat de bunicii dvs, normal ar fi sa va ceara acordul la demolare,
3.pt situatia de aici, este bine sa anuntati pe cei de la protectia mediului.
Trebuie studiate actele de proprietate si autorizatiile de construire initiale pentru a se stabili corect limita (granita) fiecareia dintre proprietati.
Alternativa:
- faceti un gard pe linia de proprietate - construit si detinut in co-proprietate 50%
- faceti un gard care nu depaseste limita de proprietate - proprietatea exclusiva a celui pe terenul caruia se afla gardul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare gard despartitor proprietate grun_2014 grun_2014 Buna ziua, Situatia pe care o raportez este in felul urmator: - intre 2 proprietati exista gard despartitor construit de care mine (cu proiect, fundatie si ... (vezi toată discuția)
Zid comun? Frodo Frodo Am o problema cu vecinii. Bunicii mei au cumparat o casa acum cativa zeci de ani, au construit o alta casa noua in aceeasi curte si au demolat casa veche, ... (vezi toată discuția)
Gardul vecin Marcela** Marcela** Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca se poate. La hotarul dintre noi si vecin avem o bucatarie de vara care are un perete ce reprezinta hotar. Vecinul ... (vezi toată discuția)