avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci prin succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci prin succesiune

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunica mea care a decedat in 1989 a avut cumparat un loc de veci. Succesiunea s-a facut in 1990 dar nu a fost prevazut si acest loc de veci in acel certificat de mosternitor. La acea data traia si tatal meu si unchiul meu. Acum sunt decedati amandoi. In 2009 tatal meu a murit si a fost ingropat in acel loc de veci cumparat de bunica mea. Acum ma chinui sa pot sa devin proprietar al acestui loc de veci si sunt trimis ba la administratia cimitirelor, ba la notar...nici nu mai stiu unde sa ma duc...La administratia cimitirelor mi se spune sa ma duc la notar sa rezolv, la notar mi se spune ca ma duc la administratia cimitirelor cu toti mostenitorii care sunt in urma unchiului meu si ai tatalui meu si sa dea o declaratie ca cedeaza in favoarea mea acel loc de veci. Cum sa fac pana la urma? Eu platesc impozit pe numele meu pe locul de veci desi nu sunt trecut in acte ca proprietar, nici macar nu figurez nicaieri, singura chitanta este facuta pe numele bunicii mele care la vremea respectiva a cumparat locul de veci si care este decedata din 1989. Va rog din suflet sa ma ajutati in aceasta problema, ce trebuie sa fac si unde sa ma duc?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: catalinion84 , utilizator 12:35, 12 Mai 2011
Buna ziua, Revin cu noi amanunte pe care le am si unele pe care le-am descoperit, in speranta ca ma puteti ajuta:
- am gasit o lege din 1983 care spunea ca locurile in cimitir se concesioneaza pe 25 de ani; ASTA INSEAMNA CONFORM CHITANTAEI GASITE IN CARE SCRIE 300 lei ca a platit bunica mea in 1973 pentru loc de veci (atat scrie) inseamna concesiune sau ca l-a cumparat?
- daca atunci nu se cumparau locurile si se concesionau inseamna ca in 1998 concesiunea a luat sfarsit. Am mai gasit o lege care spune 1) Incetarea contractului de concesiune poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) la expirarea duratei stabilite in contractul de concesiune....DECI CONCESIUNEA A LUAT SFARSIT ATUNCI IN 1998 SAU CONTRACTUL S-A PRELUNGIT TACIT, DESI BUNICA MEA ERA MOARTA DIN 1989 si INGROPATA IN ACEL LOC?
-In cazul in care concesiune a incetat atunci, mama mea poate face o noua concesiune acum? Ea plateste de cand a murit tatal meu impozit pe numel ei pe acel loc(tatal meu este ingropat in acelasi loc cu bunica mea de 2 ani);

In aceste conditii mai este nevoie de mers la notar pentru a face succesiunea locului de veci dupa bunica mea?
Iar in cazul in care trebuie sa ajungem la notar este de ajuns daca ne prezentam cu certificatele de mostenitor (dupa bunica mea, dupa unchiul meu, dupa tatal meu) pentru a face succesiunea locului de veci (mentionez ca locul de veci nu este prevazut in nici un certificat de mostenitor)? Sau trebuie facut mai intai supliment pentru tatal meu, pentru unchiul meu si chiar pentru bunica mea pentru acest loc de veci si apoi succesiunea lui?

Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
catalinion84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Mostenire loc de veci Doina_Iordachi Doina_Iordachi Buna ziua, Va rog, daca puteti sa ma ajutati intr-o problema, am avut o matusa care a murit in anul 1985, care a fost in ingrijirea parintilor mei timp de 25 ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)