avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire loc de veci

Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa ma ajutati intr-o problema, am avut o matusa care a murit in anul 1985, care a fost in ingrijirea parintilor mei timp de 25 de ani, ei au si inmormantat-o.
Dupa moartea ei mi-au ramas toate actele ei de stare civila (certificat de nastere, certificat de casatorie, certificat de deces, cartea de munca, dovada ca parintii mei au internat-o in spital si au avut grija de ea pana la sfarsit, actul ei de mostenire asupra al locului de veci,mentionez ca sunt in original) ,documente privind boala pentru care a fost ingrijita, internarile si chitantele care arata ca parintii mei au ingropat-o. Mi-a ramas locul de veci, pe numele ei, nu a avut mostenitori, pe care l-am platit pana in ziua de azi. Mentionez ca din cauza bolii pe care a avut-o nu ne-a lasat un act de mostenire asupra locului de veci ( poate o fi lasat, dar s-a pierdut in acesti ani). Inrebarea mea este: cum pot sa intru in posesia acestui loc de veci platit de noi la zi, in baza actelor pe care le am.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
Doina_Iordachi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doina_Iordachi , utilizator 20:24, 9 Octombrie 2013
Precizati concret daca este vorba despre contract de concesiune sau contract de vanzare-cumparare
De regula,administratia cimitirelor concesioneaza locurile de inhumare
Fiecare cimitir, prin regulamentul intern decide modalitatea de preluare loc de inhumare,de rudele titularului de contract initial
ultimul act este certificat de mostenitor prin care matusii mele i se dadea ( in anul 1974) dreptul la concesiune asupra locului de veci pe termen nelimitat, ca mostenitoarea tatalui ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)