avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prelungit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prelungit

Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o alta femeie cu care as vrea sa-mi continui viata.Divortul nu s-a pronuntat inca.Faptul ca ma intalnesc cu o alta femeie va afecta decizia judecatoarei?
Cel mai recent răspuns: deziluzie77 , utilizator 12:46, 4 Noiembrie 2009
depinde de motivele de divort si de cine a formulat cererea de divort, dvs. sau sotia??
Si eu sunt interesata de subiect.
In cazul in care cel care a intentat actiunea din culpa comuna, este cel care a facut o noua "cunostinta", cum sta situatia? Cum poate afecta asta acordarea custodiei copilului? Dar partajul?
In momentul de fata nu mai are importanta din culpa cui se desface casatoria. Daca este vina exclusiva a sotului sau culpa comuna ce importanta mai are din moment ce tot divortati ?
Copilul se incredinteaza celui care are o locuinta , un loc de munca stabil, ii poate asigura toate cele necesare cresterii si educarii, urmarindu-se interesul exclusiv al minorului. Partajul nu este influentat de o evantuala relatie pentru ca el priveste impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.

"Faptul ca ma intalnesc cu o alta femeie va afecta decizia judecatoarei?" - doar daca pana in prezent nu s-au audiat martori si cei care vor depune marturie vor spune ca aveti o alta relatie. Atunci e posibil ca judecatorul sa desfaca casatoria din vina dvs.,( dar va repet...ce importanta mai are?). Asta depinde si de motivele invocate in cererea de divort si de care instanta trebuie sa tina seama.
asa este, nu are importanta din vina cui se dispune desfacerea casatoriei, dar pana la desfacerea casatoriei bine ar fi sa mergeti mai pe shest cu cealalta relatie.
de exemplu, in cazul mamei, care cere incredintarea minorului si ea are o relatie cu altul, in timpul procesului, este posibil ca aceea relatie sa-i ingreuneze situatia in fata judecatorului...de asemenea poate fi considerata imorala...

av. vasilescu
Dacă divorţul s-a solicitat de soţul care, în timpul procesului are o legătură extraconjugală, şi se face dovada acestui fapt în faţa instanţei şi soţia a invocat şi a dovedit că nu are nici o culpă în destrămarea relaţiilor de familie, atunci instanţa va respinge acţiunea pe motiv că nimeni nu-şi poate invoca propria culpă.
În cazul în care se stabileşte de către instanţă şi culpa soţiei, atunci se va desface căsătoria din vina soţilor.
Dacă acţiunea este introdusă de soţie invocând culpa exclusivă a soţului sau culpa comună în destrămarea relaţiilor de familie, nu va fi afectată soluţia instanţei de faptul că soţul pârât are o relaţie extraconjugală.
În ceea ce priveşte partajul bunurilor comune, culpa unuia dintre soţi la desfacerea căsătoriei nu are nici o legătură privind stabilirea unei cote mai mari din bunurile comune, se prezumă de lege că ambii soţi au contribuit în mod egal la dobândirea bunurilor comune, prezumţie ce poate fi răsturnată de oricare dintre soţi care va face dovada că a avut o contribuţie mai mare decât celălalt soţ la dobândirea bunurilor comune sau o contribuţie de 100%, dacă face dovada că soţul nu a obţinut venituri, fiind întreţinut de soţie, sau că, deşi obţinea venituri, le risipea în scopuri personale.
Cu privire la încredinţarea minorului, instanţa va ţine seama de multe criterii în luarea deciziei încredinţării acestuia unuia dintre părinţi, în cazul în acre nu există învoiala părţilor, deoarece instanţa va avea întotdeauna în vedere interesul major al minorului. ;)

Alte discuții în legătură

Explicatie PREDA MELANIA PREDA MELANIA Cumnatul meu este casatorit de sapte ani din aceasta casnicie a rezultat un copil, sotia sa are o alta relatie cu un barbat casatorit care are si el la ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate sfatui Danyta Danyta buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)
Strigat de ajutor...ce sanse am? mikare mikare sunt divortata de aproximativ 2 ani din vina ambelor parti, copilul minor ramanand la mine, pensia alimentara stabilita la 200 lei, fara partaj. Luna aceasta ... (vezi toată discuția)