avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire!

Sunt proprietar, impreuna cu sora mea care locuieste in strainatate,a unui imobil in care eu locuiesc in acest moment.Imobilul l-am cumparat eu dupa care i-am vandut jumatate.Eu vreau sa vand jumatatea mea iar coproprietarul (respectiv sora mea) nu doreste acest lucru.Intrebarea mea este: se poate face ceva legal ca eu sa o pot obliga pe sora mea sa vindem imobilul??? PS: sora mea nu are banii necesari ca sa-mi cumpere si cealalta jumatate de imobil si sa-l detina ea pe de-a-ntregul! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Saphyr , utilizator 21:25, 19 Ianuarie 2012
Nu aveti ce face. Nu o puteti obliga sa vanda daca nu vrea .Sunteti 2 proprietari nu coproprietari-deoarece fiecare are dreptul sau absolut si exclusiv asupra partii lui din imobil.
A fi coproprietar inseamna a detine o proprietate "comuna"(ceeace nu este cazul la d-voastra"pe cote parti sau in indiviziune-deci dreptul apartine concomitent mai multor titulari.D-voastra insa si sora d-voastra sunteti "2 proprietari" cu drepturi de administrare si dispozitie asupra bunurilor pe care le detineti, prin contractul de vanzare cumparare.
o actionati in judecata pt iesire din indiviziune.
Buna ziua,in urma unui proces de iesire din indiviziune,am primit o incheiere prin care mi se atribuie apartamentul cu obligativitatea platii sultei.
Cand am primit incheierea a fost o persoana care ma putea ajuta cu acei bani,pentru a plati sulta iar partea care trebuie sa o primeasca nu e de gasit.
In momentul acesta eu pot face credit la banca pentru sulta dar nu am o hotarare definitiva si irevocabila,iar bancile nu accepta asa ceva.
Cu ce sunt eu de vina ca partea ce trebuie sa primeasca sulta nu e de gasit si nici credit nu pot face pentru a o achita in momentul de fata?
Cum e posibil ca judecatoria sa'mi dea o rezolutie la care ea poate face recurs,si eu ori nu pot plati sulta,ori o platesc si raman cu acei bani blocati,si nici vanzarea sau credit nu pot face.?
Ce pot face sa nu ajung la executare silita?sau cum pot forta partea adversa sa imi semneze la banca pentru ai vira sulta in cont?va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune alexusbr alexusbr Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Detin o casa impreuna cu inca doi coproprietari si vreau sa ies din indiviziune. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Executare silita , proprietar doar 50% dintr-un imobil hambra hambra Detin un apartament impreuna cu soara mea 50% + 50%. Sora mea a facut un credit de nevoi personale pe care nu l-a achitat. Cum se poate face executare ... (vezi toată discuția)
Intrebare maria388 maria388 Buna zIua si la multi ani pe 2012,am o intrebare la d-voastra:in urma unui proces de iesire din indiviziune mi sa atribuit mie apartamentu si trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)