avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita , proprietar doar 50% dintr-un imobil
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita , proprietar doar 50% dintr-un imobil

Detin un apartament impreuna cu soara mea 50% + 50%. Sora mea a facut un credit de nevoi personale pe care nu l-a achitat.
Cum se poate face executare silita pe 50% dintr-un bun???
Ce vina am eu ca si coproprietar ca celalalt nu si-a achitat datoriile???
Cu ce ma poate afecta pe mine?

Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 13:48, 19 Februarie 2009
Banca nu poate vinde decat cota parte ce apartine sorei dvs. Eventual o puteti cumpara dumneavoastra si astfel deveniti unic proprietar. Executorul nu se poate atinge de cota dumneavoastra din acest bun.
Se va cere partajul bunului de catre creditor, si daca nu se va achita datoria se va dispune vanzarea de catre executor a bunului si apoi dvs veti primi 1/2 din pret, iar din cealalta jumatate se va indestula creditorul. Daca va ramane o diferenta intre 1/2 din pret si creanta bancii, o va primi sora dvs.
Daca bunul ar fi partajabil in natura - dar un apartament ma indoiesc ca este - s-ar putea vinde numai jumatatea surorii dvs.
daca se intampla asa, de unde sa stiu eu ca voi primii valoarea exacta ptr cei 50%?
Banca, prin executor, nu poate vinde un bun aflat in coproprietate. Poate doar sa vanda cota parte din bun. Nu stiu cine ar cumpara 1/2 dintr-un imobil, dar un astfel de cumparator v-ar sicana. Banca poate cere iesirea din indiviziune, adica partajarea materiala bunului, impartirea efectiva a apartamentului in 2 parti egale, dificil de realizat. sau, poate cere acordarea bunului unuia dintre coproprietari, probabil dumneavoastra si dumneavoastra sa fiti obligati sa platiti o sulta de 1/2 din valoare catre sora.
Cat este creditul sorei? De ce nu il platiti dumneavoastra si sa cumparati astfel cota sa de 1/2 din imobil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita alunita_1 alunita_1 buna ziua,am o intrebare legata de executarea silita ,in urma cu cativa ani am luat 2 credite de nevoi personale fara garantii,am platit 2 ani timp in care nu ... (vezi toată discuția)
Situatie cota-parte imobil dupa executare silita MASSIVEbyKLAUS MASSIVEbyKLAUS Buna ziua, As avea o intrebare ,daca se poate : daca eu sunt proprietar si am 50% din casa , iar pentru cealalta jumatate este proprietar altcineva , iar eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)