avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale refuz incasare impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

refuz incasare impozit

Doresc sa platesc impozitul anual, conform legii, insa cei de la Impozite ma obliga sa platesc si o asa zisa ''taxa de paza'' care ar fi fost aprobata de catre consilieri,si fara de care nu imi pot facilita plata impozitului.
Am incercat sa vb si cu primarul din sat ( care a dat acest ordin, neoficial desigur ) dar acesta mi-a zis ca este normal sa fie asa pentru ca altfel nu as mai plati si taxa de paza.
As dori sa imi dati un sfat in acest caz pentru ca mi se pare ca se incalca legea si nu stiu la ce alte mijloace legale as mai putea apela.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:55, 14 Mai 2011
Unde-i lege nu-i tocmeala ! Hotararile de consiliu local au putere de lege in unitatea ad-tiv teritoriala pe care o pastoresc. Pot fi desfiintate de catre instanta judecatoreasca, printr-un referendum sau printr-o alta hotarare a aceluiasi consiliu.
Cunosc ,,manevra'' prin care se iau bani de la toti locuitorii pt. a fi platiti niste indivizi (prin intermediul unei firme a nu stiu cui !) care sa pazeasca sediul politiei, primaria si sediul firmei de paza ! Aaa, si birtul din comuna:)
O posibila solutie : afla contul bancar al primariei si vireaza-le banii in cont ! Cu mandat postal simplu, scrii pe verso ce reprezinta suma (impozit 2011 pt. imobil, adresa, etc ). Pt. taxa vor trebui sa te actioneze in instanta, crezi ca ar face-o ?!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
Art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala,republicat ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,precizeaza ca initial contribuabilul are obligatia sa achite amenzi,taxe,impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente
@ovideo1

Fa cum ti-am zis, trimite-le impozitul prin mandat postal simplu (pastrezi ,,partea'' ta din mandat) ! Lasa-i sa te dea in judecata pt. taxa de paza ! Apropos, paznicii astia pe care ii platiti, au activitate, au prins vreun hot ? Sau se fura mai rau ca inainte, semn ca hotii si vardistii sunt pe-o mana:) ?
Da, acum puteti plati separat impozitul cum v-au sfatuit colegii dar sa nu credeti ca daca acea taxa nu o veti plati, a s-o faca uitata si nu veti avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)
Taxa de liniste pt jud constanta DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! sunt foarte revoltata dar trebuie sa ma edific cu aceasta hotarare locala pt ca daca e lege nu -i tocmeala...si va trebui platita...ma rog... va ... (vezi toată discuția)
Nelegal serv. de paza lucishor84 lucishor84 Buna ziua. Am o intrebare legata de aceste impozite locale. Este legal ca o institutie publica sa te oblige sa platesti o taxa pentru un serviciu de care nu am ... (vezi toată discuția)