avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face contestatie in anulare??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face contestatie in anulare??

Intr-o cauza. instanta de fond nu se pronunta pe toate capetele de cerere, se face recurs si probabil din lipsa de timp instanta de recurs respinge recursul, intrebarea.
Sentinta devine irevocabila prin Decizia Tribunalului, poate fi atacata Sentinta primei instante cu Contestatie in anulare,?? Mentionez ca la solutionarea recursului s-a aratat ca motiv de recurs ca instanta de fond nu s-a pronuntat pe toate capetele de cerere ridicate de parti si sentinta este insuficient motivata,,!!#-o
Daca printre motivele de recurs era si faptul ca instanta de fond nu s-a pronuntat asupra tuturor capetelor de cerere si acesta (recursul) a fost respins fara ca sa fi fost judecat in fond sau cu motivarea ca necesita verificari de fapt se poate face contestatie in anulare.
Daca recursul s-a respins ca nefondat , nu se mai poate face contestatie in anulare intrucat se presupune ca instanta de recurs a analizat motivul de recurs privind nepronuntarea sentintei de fond asupra acelui capat de cerere si a considerat ca e neintemeiat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

poate fi admisibila cererea?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Sentinta Civila ramasa irevocabila prin recurare, (respins cererea in prima instanta si recursul a fost respins recursul), se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)
Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare speciala - hotarare care sa tina loc de act autentic asanacheromel asanacheromel Va rog : ce sanse sunt sa fie admisa o contestatie in anulare speciala la un recurs pronuntat de un Tribunal , in cazul in care instanta de recurs a anulat ... (vezi toată discuția)