avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare speciala - hotarare care sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare speciala - hotarare care sa tina loc de act autentic

Va rog : ce sanse sunt sa fie admisa o contestatie in anulare speciala la un recurs pronuntat de un Tribunal , in cazul in care instanta de recurs a anulat un antecontract de vanzare -cumparare ( chitanta de mana ) pe motiv ca actiunea principala este nefondata-Sentinta din recurs fiind irevocabila .
Va multumesc din suflet pentru atentia acordata .

Cu respect ,
pai daca va incadrati in cazurile de contestatie in anulare castigati daca nu - nu
Va multumesc pentru raspunsul prompt , dar speta nefiind explicata decit in cateva cuvinte cu siguranta ca nici dvs. nu puteati da o opinie explicita .
Procesul a durat 2 ani , pe fond a fost o pronuntare , diferita de cea de la recurs .
Daca pe fond cererea reconventionala a fost respinsa , la recurs a fost admisa , iar sentinta a fost in totalitate modificata pe motiv ca actiunea initiala nu a fost intemeiata iar la recurs acel act a fost declarat nul . Partea nemultumita a facut contestatie in anulare speciala insa neangajand un avocat a scis fel de fel de acuzatii la adresa completului invocand un alt proces in care , intr-o speta similara s-a dat o alta sentinta , ca a fost disciminata , ca nu aveau judecatorii competenta sa judece , etc.
Pot fi acestea motive de atac prin aceasta contestatie in anulare ?
Inca o data tot respectul si va multumesc
contestatia in anulare speciala, pe legea veche procedurala, e admisibila daca exista o greseala materiala (de gen s-a cerut 10 000 lei vechi si s-a dat 10 000 euro) sau daca s-a omis sa se cerceteze vreunul din motivele de motivare sau casare (in recurs s-a cerut casarea pe ceva si nu s-a pronuntat pe respectiva cerere)

si in legea noua sunt cam aceleasi prevederi numai ca enuntate altfel

daca deja s-a inaintat o contestatie in anulare nu se mai poate inainta una noua pe aceleasi motive
Va multumesc pentru raspunsul imediat , in fapt lucrurile stau astfel :
-Intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic , pe fond instanta a admis in parte actiunea .Partea care a deschis actiunea a facut recurs , la fel si partea intimata .
Tribunalul , la recurs a dat urmatoarea solutie :
Modifica sentinta . Respinge ca nefondat recursul formulat de recurenta C.L. (cea care a deschis actiunea) impotriva sentintei civile nr... Admite recursul formulat de recurenta A.C. (intimata ) A.C. Modifica in tot sentinta , in sensul ca respinge ca neintemeiata actiunea principala . Admite cererea reconventionala . Constata nul antecontractul de vanzare-cumparare din data de .....Obliga recurenta C.L. (cea care a deschis actiunea) sa plateasca recurentei A.C. suma de ... cu titlu de cheltuieli de judecata .Irevocabila .

La aceasta decizie partea care a deschis actiunea initiala a facut o contestatie in anulare speciala , asa cum spuneam in mesajul initial .
Credeti ca poate fi admisa o contestatie pe aceasta speta ?
Multumesc inca o data pentru atentia acordata acestui caz .

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii asanacheromel asanacheromel Buna ziua , As dori sa supun o speta neclara mie : in anul 2009 doua persoane au intocmit un inscris sub semnatura privata intitulat \\"contract de ... (vezi toată discuția)
Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg termenul :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare. pacurariu maria pacurariu maria Ce inseamna :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.?pe care as vrea sa-i invoc in cererea de contestatie in ... (vezi toată discuția)